Kılıçdaroğlu’na ‘U’ dönüşü yaptı eleştirisi

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi terörle mücadele konusundaki duruşu yüzünden kaybettiğine ilişkin raporlar üzerine tam bir ‘U’ dönüşü yaptığını belirterek, “milletimiz tam böyle seçime ramak kala buna itibar etmez” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
19 Mayıs 2023, Cuma - 11:36
Kılıçdaroğlu’na ‘U’ dönüşü yaptı eleştirisi

Mustafa Destici bir televizyon kanalında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikinci tur Cumhurbaşkanı seçimi öncesi terörle mücadeledeki söylem değişikliğini değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu’nun söyledikleri ve yaptıklarının ortada olduğuna işaret eden Destici, “Kılıçdaroğlu masaya vura vura demedi mi yerel yönetimler özerklik şartını getireceğim diye. Şimdi bundan vaz mı geçti? Vazgeçmedi. Yada Suriye’nin kuzeyinde bir PYD/YPG devletine evet dedi. Bir başkası olacağına PYD olsun dedi. PYD’yi biz terör örgütü görmüyoruz dedi. PYD’nin PKK’nın Suriye kolu olduğunu bilmeyen mi var? Bunu Kılıçdaroğlu bilmiyor mu? Bile bile bunlar söyledi. HDP ile gitti görüştü Sırrı Sakık açıkladı. Kendisi Demirtaş’ı çıkaracağım diyor ama Sırrı Sakık teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın da bu kapsamda olduğunu söyledi. Şimdi bugün tutmuş diyor ki teröre destek veren herkes yargılanacak. Peki ben açıktan soruyorum adi çıksın söylesin. Demirtaş da yararlanacak mı? Pervin Buldan da yararlanacak mı? Bu seçim döneminde Kemal Kılıçdaroğlu’nun verdiği sözlere güvenerek 15 mayıs’ta hem özerkliği alacağız, hem Türk ordusundan Afrin’i alacağız diyen o seçilen milletvekili de yargılanacak mı?” dedi.

Destici şöyle devam etti:

“Tam bir U dönüşü var”

“ Kılıçdaroğlu’na sırf bu sebeplerden seçimi kaybettiği kendisine rapor edildi ve döndü şimdi bu argümanları kullanmaya çalışıyor. Ama millette bunun bir karşılığı yok. Çünkü inandırıcı değil, samimi değil. Aslında bu kendine de bir itiraf oldu. Yani daha önce söylediklerini toparlamaya çalışıyor. Tam bir U dönüşü var. Yani bu U dönüşünü milletimiz tam böyle seçime ramak kala buna itibar etmez. “

“Kemal Kılıçdaroğlu’nun asıl başta söyledikleri  ciddidir”

“Kemal Kılıçdaroğlu’nun asıl başta söyledikleri  ciddidir ve Kemal Kılıçdaroğlu ona inanmaktadır zaten. Özerkliğe inanmaktadır. Suriye’nin kuzeyinde bir PKK devletine inanmaktadır. Teröristbaşı, Demirtaş dahil onları zaten terör örgütü üyesi görmüyor ki, bunu kaç kere ifade etti. Siyasi suçlu olarak görüyor. Yani Belçika nasıl görüyorsa, Avrupa Birliği nasıl görüyorsa, ABD nasıl görüyorsa Kılıçdaroğlu öyle görüyor. Bir de bunların daha yakın sol yol arkadaşlıkları var. Onun için bugün bakın, HDP’nin,Yeşil Sol’un ya da PKK’nın başındaki isimler bunların tamamının sol, Marksist,Leninist düşüncede olduğunu görürsünüz. TİP’liler de aynı diğerleri de aynı.”

“Kürt kardeşlerimizin sandıkta bir şamar atması lazım”

“ Dolayısıyla bunlar bizim Kürt kardeşlerimizin de temsilcisi değil. Bizim Kürt kardeşlerimiz bunu iyi görmeli iyi okumalı ve ikinci turda mutlaka ama mutlaka özellikle mütedeyyin devletin varlığı, ülkenin bütünlüğünden bin yıllık kardeşliğimizin yanında olan bütün Kürt kardeşlerimizin de ikinci turu bir fırsat vererek bu PKK’ya da özerklik isteyenlere de, ayrımcılık isteyenlere de kardeşliğimizi dinamitleyenlere de, Suriye’de bir terör devleti kurulmasına müsaade edeceklerini söyleyenlere de sandıkta bir şamar atması lazım artık. Bir ders vermesi lazım.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082734/kilicdarogluna-u-donusu-yapti-elestirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.