Soylu'dan seçim gecesi iddiası

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Mayıs seçim gecesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Seçimin olduğu gün terör örgütü PKK'nın Yunanistan'daki kampından 'karıştırın' talimatı verdiğini söyledi.
Onur Çetinkaya
|
19 Mayıs 2023, Cuma - 12:35
Soylu'dan seçim gecesi iddiası

14 Mayıs seçimleri geride kaldı.  İlk turda adayların yüzde 50'yi geçemediği Cumhurbaşkanlığı seçimleri ise ikinci tura kaldı. Erdoğan ve  Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs'ta yeniden yarışacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Mayıs seçim sonuçlarına ve 28 Mayıs'taki ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin katıldığı programda değerlendirmelerde bulundu.

14 Mayıs  gecesine dair çarpıcı bir açıklama yapan Soylu, terör örgütünün seçim gecesini karıştırmak istediğini öne sürdü.

"PKK seçim günü kampından talimat verdi"

Soylu, "O gece Yunanistan'daki PKK kampı Lavrion'dan talimat verildi. Böyle bir hadisede devreye girilmesi ve teröristlerin Türkiye'de bu karmaşıklığı sağlayabilmesi için ortaya dökülmesi talimatı var. O gece ortalığın karıştırılması için talimat verildi. Ama Türkiye o gece çok net bir tablo ortaya koydu, seçimleri demokrasi şenliğine dönüştürdü. " dedi.

"AK Parti'yle görüşüp görüşmeyeceğini bilmiyorum"

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun gerisinde kalmasına rağmen ikinci tur için görüşmelerinde önemli isme sahip olan Ata İttifakı adayı Sinan Oğan ile konuşan Soylu, " Her oy bir milli irade tecellisidir. Herkes kendi beğendiğine oy verir. Bunun üzerinde yorum yapmam doğru olmaz. Bize oy veren vermeyen herkesin oyuna talibiz. AK Parti'yle görüşüp görüşmeyeceğini bilmiyorum. Yorum yapmıyorum. Özellikle bu konularda değerlendirme yapmayı doğru bulmam." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082745/soyludan-secim-gecesi-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.