Mevlüt Karakaya kimdir?

14 Mayıs 2023 Türkiye Genel seçimlerinde 28. dönem Ankara MHP 1. Bölge milletvekili olarak meclise giren Mevlüt Karakaya kimdir? Milliyetçi Hareket Partisi Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Mevlüt Karakaya ereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
19 Mayıs 2023, Cuma - 13:44
Mevlüt Karakaya kimdir?

Mevlüt Karakaya, 15 Ağustos 1963 yılında Ankara Çavuşlu'da dünyaya geldi. Karakaya, eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İ şletme Bölümünü tamamladıktan sonra aynı üniversitede yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı ve 2001 yılında profesörlüğe yükseldi. 

Kariyeri

Mevlüt Karakaya, 1999-2003 yılları arasında Toprak Mahsulleri ofisi  Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Karakaya,   Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi gibi üniversitelerde Muhasebe-Finansman ve Bankacılık alanlarında çeşitli dersler verdi. Ayrıca Karakaya,  Üniversite Senatosu Üyeliği, Dekan Yardımcılığı, Enstitü Müdür Yardımcılığı, Fakülte Kurulu Üyeliği, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği ve Anabilim Dalı Başkanlığı gibi üyelik ve görevlerde de bulunmuştur.

Siyasi kariyeri

Mevlüt Karakaya, siyasi kariyerine 2014 Yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Ankara Büyükşehir Belediye başkanı adayı olarak girmiş fakat seçilememiştir. Karakaya, bir yıl sonra 2015 yılında MHP  11. Olağan Genel Kurulunda Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine seçilerek,  Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası Başkanlık Divanı üyeliğine seçilerek Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir.

Mevlüt Karakaya, 14 Mayıs 2023 Türkiye Genel seçimlerinde 28. dönem Ankara MHP 1. Bölge milletvekili olarak meclise girmiştir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082760/mevlut-karakaya-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.