Ali Babacan'dan 'Sefalet mi zenginlik mi?'

DEVA Lideri Ali Babacan, "Sefalet mi zenginlik mi?" başlığı ile yayınladığı videoda, "28 Mayıs’ta önümüzde iki seçenek olacak. Sayın Kılıçdaroğlu kazandığında, biz kazandığımızda, zenginlik gelecek. Nasıl çalışacağımızı, neler yapacağımızı gayet iyi biliyoruz. Bunları yazılı taahhütler olarak açıkladık. Fakat Sayın Erdoğan kazandığında, hiçbir şey iyiye gitmeyecek. Daha kötü olacak" dedi.
Ecem Çetin
|
19 Mayıs 2023, Cuma - 17:38
Ali Babacan'dan 'Sefalet mi zenginlik mi?'

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan " Sefalet mi zenginlik mi?" başlığı ile yeni bir video yayınladı. 

Videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Babacan, 28 Mayıs'taki ikinci tur seçimi hakkında konuştu. 

Babacan, şu ifadeleri kullandı;

"Erdoğan’ın kazanması zam yağmuru demektir. Dövizde karaborsa demektir. Çocukların et, tavuk, peynir yiyememesi demektir. Kıtlık ve kuyruk demektir. Erdoğan’ın kazanması; ulusal birliğimizin, ekonomik bağımsızlığımızın tehdit altına girmesi demektir. Bu bir milli güvenlik meselesidir.Bunların hiçbiri şaka değil. Erdoğan’ın kazanması, savunma sanayimiz için gereken dövizin bulunamaması, ülke güvenliğinin zafiyete uğraması demektir"

" Erdoğan’ın kazanması, kıtlık ve kuyruk demektir"

“Erdoğan’ın kazanması, dövizde karaborsa demektir. Erdoğan’ın kazanması, tefeci faiziyle borçlanma demektir. Erdoğan’ın kazanması, çocukların et, tavuk, peynir yiyememesi demektir. Erdoğan’ın kazanması, kıtlık ve kuyruk demektir. Erdoğan’ın kazanması, dünyadan kopma, içe kapanma demektir. Erdoğan’ın kazanması, tek tek her birimizin fakirleşmesi, ülkemizin dünya ekonomisindeki yerinin ve ağırlığının gerilere düşmesi demektir.Erdoğan’ın kazanması, demokrasimizin üstüne toprak atılması demektir. Erdoğan’ın kazanması, tıpkı son birkaç senede olduğu gibi, kapı kapı yabancı devletlerin ayağına gidip para dilenmeye devam edilmesi demektir. Erdoğan’ın kazanması; ulusal birliğimizin, ekonomik bağımsızlığımızın tehdit altına girmesi demektir. Bu bir milli güvenlik meselesidir.”

" Sayın Kılıçdaroğlu kazandığında, biz kazandığımızda, zenginlik gelecek"

“28 Mayıs’ta önümüzde iki seçenek olacak. Sayın Kılıçdaroğlu kazandığında, biz kazandığımızda, zenginlik gelecek. Nasıl çalışacağımızı, neler yapacağımızı gayet iyi biliyoruz. Bunları yazılı taahhütler olarak açıkladık. Fakat Sayın Erdoğan kazandığında, hiçbir şey iyiye gitmeyecek. Daha kötü olacak.”

" Allah korusun taneyle soğan aldığımız günler gelecek"

“Erdoğan, seçim öncesi maaşlara yaptığı zamlarla, vatandaşlarımıza yalancı bahar vadetmeye çalışıyor. Gerçek şu ki; plansız programsız işler yaparak, seçimlerden sonra hepimizi kara kışın ortasına götürecek. Türkiye’nin en fakir günlerinin müsebbibi olacak. Yaşadığımız pahalılık artarak sürecek. Üzülerek söylüyorum, enflasyon artacak. Hani vatandaşlarımız soğan, patates diyor ya, Allah korusun taneyle soğan aldığımız günler gelecek.  Zaten meyve sebzeyi taneyle almayı da bu son 5 yılda öğrendik.Bulguru, pirinci, çayı, yağı zorlanarak alacağız. Hele hele et, tavuk gibi gıdaları almak çok çok zorlaşacak. Çocuklar, peynire, yoğurda, süte, proteine erişemeyecek. Gelişimleri eksik kalacak.  Bu yönetim devam ettiği sürece, yoksulluk gittikçe artacak.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082785/ali-babacandan-sefalet-mi-zenginlik-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.