Esad: İkili ilişkileri ele almak için tarihi fırsat

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 12 sene aranın ardından katıldığı Arap Birliği Zirvesi'nde, “Bölgedeki krizleri ele almak için harika bir fırsat” ifadelerini kullandı.
Mevlüt Peker
|
19 Mayıs 2023, Cuma - 20:26
Esad: İkili ilişkileri ele almak için tarihi fırsat

Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde gerçekleştirilen 32. Arap Birliği Zirvesi’nde konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, “Bölgedeki krizleri ele almak için tarihi bir fırsat” dedi.

Suudi Arabistan'ın Arap yakınlaşmasını sağlamak için siyasi atmosfer oluşturma çabalarını takdir eden Esad, “Suriye ile Suudi Arabistan arasındaki olağan ilişkilerin, bölgenin istikrarını destekleyecek ve ortak Arap eylemine hizmet edecek şekilde geri dönmesini takdir ediyorum” dedi.

Zelenskiy: Savaşı görmezden gelmeyin

Zirvede Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de konuştu. Suudi Arabistan Prensi Muhammed bin Selman el Suud’a "Ukrayna’ya yönelik işgali görmezden gelmeyin" diye seslenen Vladimir Zelenskiy, “Görüşmede ikili ilişkiler ve küresel sorunlar üzerine tartıştık. Ülkemdeki güvenlik sorunları ve Rusya’nın işgali konusunda bilgi verdim. Görüşmede ayrıca Ukrayna Barış Formülü’nün temel unsurlarından bahsettim. Suudi Arabistan'ın Rusya’nın alıkoyduğu 10 savaş esirinin dönüşüne başarılı bir şekilde yardımcı olduklarını kaydettim. İnsanları serbest bırakmak için ortak çabaları sürdürmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

32. Arap Birliği Zirvesi’nde Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile de görüşme yaptığını söyleyen Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, “Görüşmemizde Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani’ye Ukrayna’yı ve milletimizi desteklediği için teşekkür ettim. Irak’ın savaşı durdurmak için güvenilir bir araç olan Ukrayna Barış Formülü’nün uygulanmasını tartışarak Irak'ın katılımının muhtemel yollarını ve insani yardım alanında iş birliğini müzakere ettik.” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082801/esad-ikili-iliskileri-ele-almak-icin-tarihi-firsat
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.