Ümit Özdağ: Millet İttifakı bileşenleri aylarca pazarlık yaptı

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını Sinan Oğan’a aktardığını, Sinan Oğan’ın da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin detaylarını kendisiyle paylaştığını belirterek, “Türkiye için bizim yapabileceğimiz en doğruyu yapma doğrultusunda mücadele edeceğiz" dedi.
Mevlüt Peker
|
19 Mayıs 2023, Cuma - 23:06
Ümit Özdağ: Millet İttifakı bileşenleri aylarca pazarlık yaptı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, KRT'de canlı yayında gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi.

-Kemal Kılıçdaroğlu ile ne görüştünüz?

-Konuşmanın içeriğine dair bilgi paylaşmam doğru olmaz. Zafer Partisi'nin, Ata İttifakı'nın ortaya koyduğu belirli temel esaslar var. Bu politik yaklaşımdan kaynaklanan sorularımızı Kılıçdaroğlu'na sorduk ve cevaplarını aldık. Görüşmede, Türk siyasetinin genel bir değerlendirmesini yaptık. Önce heyetler olarak görüştük, sonra Sayın Kılıçdaroğlu ile baş başa uzun bir değerlendirme yaptık. Neticede ben kendisinin yapmış olduğu tespitleri bugün divanda, genel başkan yardımcılarıyla paylaştım. Yarın Genel İdare Kurulu'ndaki arkadaşlarımla paylaşacağım. Genel İdare Kurulu dışında da partimizin kurucular kurulunda yer alan arkadaşlarımızın bir bölümüyle görüşmeler yapacağım. Bu programdan çıktıktan sonra Sinan Bey'le görüşeceğiz. O da İstanbul'da benim bilgim dahilinde Erdoğan ile görüştü. Biz sürekli iletişim içerisindeyiz. Birbirimize gelişmelerle, toplantılarla, ulaşmış olduğumuz sonuçlarla ilgili hızla veri paylaşımı yapıyoruz. Sinan Bey bugün görüşme gerçekleşmeden hemen önce beni aradı. Dedi ki, 'Bir davet geldi. Ben de kendisiyle görüşeceğim.' 'Tabii' dedim. Görüşme bittikten sonra kendisiyle telefonla konuştuk. Daha kapsamlı bir değerlendirmeyi de akşam Ankara'da yüz yüze yapacağız.

-“Pazarlık mı yapılıyor?” tartışmaları var. Ne dersiniz?

-Pazarlık mı yapıyor, ifadesini bize yönelik psikolojik operasyon olarak kullandılar, başını kesip, sonunu kesip. Bunun hiç adil olmadığını düşünüyorum. Millet İttifakı'nı oluşturan bileşenler aylarca "Şu bakanlık senin olacak, bu bakanlık senin olacak" pazarlıkları yaptı. Buna hiçbir şey söylemeyenler bizim yapmış olduğumuz pazarlığı eleştiriyor. Biz ne pazarlığı yapıyoruz? 'HDP'ye ne verdiniz, HÜDA PAR'a ne verdiniz?' Taraflara bunu soruyoruz. Bunları biz kabul etmiyoruz, verdiğiniz bir şey varsa. Vermediyseniz 'Tamam' dedik. Anayasanın ilk dört maddesi bizim için değişmez. Anayasa'nın 66. maddesinin değişmeyeceğini kabul ediyoruz. FETÖ'yle, PKK'yla mücadele edilecek ve sığınmacılar vatanlarına yollanacak, bizim için olmazsa olmaz, Türkiye'nin en büyük güvenlik tehdidi. Biz aslında bütün yurttaşların ve siyasetçilerin Anayasa'nın kuruluş temellerini savunması gerektiğini savunuyoruz. Bunun pazarlığını yapıyoruz. Makam, mevki pazarlığı yapmıyoruz. 'Bize şu genel müdürlüğü verin, şu bakanlığı verin.' Hayır. Biz ilkelerimizi ortaya koyduk ve bu ilkeler çerçevesinde başından beri siyasetimizi gerçekleştiriyoruz. 'Sorumluluk alır mıyız?' Evet, sorumluluk alırız. Özellikle çok iyi bildiğimiz ve bizden daha iyi yapamayacaklarını düşündüğümüz konularda sorumluluk üstleniriz, buna da hazırız.

-İki tarafla da ortaklaşmaya gidilememesi durumunda seçmenlere ne söyleyeceksiniz?

-O zaman ikisini de desteklemeyiz. Seçmenimize de neden desteklemediğimizi söyleriz.

-Kılıçdaroğlu ile görüşmeniz nasıl geçti?

-Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmemiz verimli geçti. Bu görüşmeden çıkan sonuçları biz de partilerimizin yetkili kurullarında değerlendiriyoruz. Sinan Bey'in yapmış olduğu görüşme çerçevesinde de başka değerlendirmeler yapacağız. Türkiye için bizim yapabileceğimiz en doğruyu yapma doğrultusunda mücadele edeceğiz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082815/umit-ozdag-millet-ittifaki-bilesenleri-aylarca-pazarlik-yapti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.