Rusya vurdu! Radyoaktif dumanlar Avrupa’ya ilerliyor

Rusya’nın Ukrayna’daki seyreltilmiş uranyumlu mühimmat deposunu vurduğunu açıklayan Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, ortaya çıkan radyoaktif dumanların yükseldiğini ve Batı Avrupa’ya doğru ilerlediğini bildirdi.
Mevlüt Peker
|
19 Mayıs 2023, Cuma - 23:23
Rusya vurdu! Radyoaktif dumanlar Avrupa’ya ilerliyor

Ukrayna-Rusya arasındaki savaş sürerken, Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev önemli bir açıklamada bulunarak, Batı tarafından Ukrayna’ya tedarik edilen seyreltilmiş uranyum mühimmatı deposunu vurduklarını, deponun infilak etmesi sonucu ortaya radyoaktif dumanlar yükseldiğini, bu radyoaktif bulutun ise Batı Avrupa’ya doğru ilerlediğini belirtti. Vurulan seyreltilmiş uranyumlu mühimmat deposunun Polonya sınırına yakın olduğunun altını çizen Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, Polonya’da radyasyon artışı tespit edildiğini ifade etti.

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin Ukrayna topraklarında kullanmak üzere biyolojik ve kimyasal silahlar geliştirdiğini ve bu silahları çoktan kullanmaya başladığını açıklamalarına ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082816/rusya-vurdu-radyoaktif-dumanlar-avrupaya-ilerliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.