Cevdet Akçay kimdir?

Ekonomi dünyasının ünlü isimlerinden biri ve Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Akçay kimdir? Katıldığı Televizyon programları ve diğer toplantılarla ekonomiye dair yaptığı yorum ve analizlerle dikkatleri üzerine çeken Cevdet Akçay nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
04 Şubat 2024, Pazar - 09:31
Cevdet Akçay kimdir?

Tam adıyla Osman Cevdet Akçay, 1961 yılında Trabzon'da dünyaya geldi. 

Cevdet Akçay akademik hayatı

Cevdet Akçay, eğitimini  Boğaziçi Üniversitesi ekonomi bölümünü tamamladı ve daha sonra  New York City University Graduate School and University Center'dan M.Phil ve Ph.D derecelerini alarak eğitimini tamamladı. 

Kariyeri

Osman Cevdet Akçay, kariyer hayatına Koç Finansal hizmetler ve Yapı Kredi de baş ekonomist olarak başlamış ve bu görevini 2018 yılına dek sürdürmüştür. Akçay,  Araştırma ve yayın alanları döviz kuru belirleme ve borç dinamikleri, dezenflasyon gibi konularını Türkiye ekonomisi üzerinden inceleyen çalışmalar yürütmüştür. Cevdet Akçay, kariyerine hem yurt içi hem de yurt dışında ekonomik planlama ve yol göstericiliği yaparak devam etmektedir. 

Yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı seçildi!

28 Temmuz 2023 tarihinde alınan kara göre Resmi Gazete'de yayınlanan karala yeni Merkez Bankası Başkan yardımcısı Osman Cevdet Akçay oldu. Gece yarısı alınan karar ile değiştirilen Merkez Bankası Başkan yardımcıları ile yerine yeni Başkan Yardımcılarından biri olarak Cevdet Akçay atandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082900/cevdet-akcay-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
Ülker Salcı Cevdet Akcay'ın merkez Bankası başakan yardımcısı olarak deçilmesi isabetli bir karardır.
28 Temmuz 2023, 23:10
Bu haberden ;Cevdet Akcay'ın degerli bir ekonomist olması nedeniyle ,ekonomiyle ilgili atılacak yeni rasyonel adımları i bekleme konusunda içimizde bir ümit ışığı belirdi.