İsrailli Bakan Ben-Gvir’den Mescid-i Aksa’ya baskın

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, bu sabah yoğun polis koruması altında Kudüs'teki Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın sözcüsü Nebil Ebu Rudeineh baskına tepki göstererek, "Filistin halkının gözü onların üzerinde” dedi.
Ankara Masası
|
21 Mayıs 2023, Pazar - 17:28
İsrailli Bakan Ben-Gvir’den Mescid-i Aksa’ya baskın

Aşırı sağcı İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir liderliğindeki onlarca aşırı sağcı İsrailli, bu sabah yoğun polis koruması eşliğinde işgal altındaki Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. Ben-Gvir'in kutsal bölgeye girmesinin ardından daha fazla İsrailli Yahudi'nin yerleşkeye girmesine izin verildi. Burada bir süre kalan Yahudiler, polis koruması altında ayinler gerçekleştirdi.

" İsrail'in egemenliğini oraya empoze edemeyecek"

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın sözcüsü Nebil Ebu Rudeineh ise, yaşananların kutsal yere yapılan bariz bir saldırı olduğunu belirterek, “Ben-Gvir'in erken saatlerde hırsızlar gibi Mescid-i Aksa'ya girmesi gerçeği değiştirmeyecek ve İsrail'in egemenliğini oraya empoze edemeyecek. Filistin halkının gözü onların üzerinde” ifadelerini kullandı.

" Mescid-i Aksa'ya zarar vermek ateşle oynamaktır"

Kudüs'teki durumu korumak için Ben-Gvir'in kutsal bölgeye saldırısına uluslararası toplumun, özellikle de ABD yönetiminin acil müdahalede bulunması gerektiğini söyleyen Ebu Rudeineh, “Mescid-i Aksa'ya zarar vermek ateşle oynamaktır. Bölgeyi ve herkesi etkileyen, akıl almaz sonuçları olan bir din savaşına sürükleyecektir” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083019/israilli-bakan-ben-gvirden-mescid-i-aksaya-baskin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.