Şentop’tan CHP’li belediyeyle ilgili şok açıklama: Esir kampına dönüştürmüş

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin 14 Mayıs seçimlerinin hemen arkasından tahliye kararı verdiği depremzedelere ziyarette bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, “Kısıtlamalar bir nevi burayı bir kampa, bir esir kampına dönüştürmüş vaziyette. Bu çok şaşırtıcı, ne biçim bir anlayıştır bu, hayret ediyor insan.” açıklamasında bulundu.
Mevlüt Peker
|
21 Mayıs 2023, Pazar - 19:04
Şentop’tan CHP’li belediyeyle ilgili şok açıklama: Esir kampına dönüştürmüş

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın 14 Mayıs seçiminden 2 gün sonra tahliye kararı verdiği depremzedelere ziyarette bulundu. Mustafa Şentop, depremzedelerle sohbet ettikten sonra gazetecilerin sorularına cevap verdi.

“İnsanlıktan nasibi olmayanların lafları…”

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, bir gazetecinin, 14 Mayıs seçimleri sonrası depremzedelere yönelik çirkin, insanlık dışı saldırı ve hakaretlerin sorulması üzerine şu açıklamada bulundu:

“Tabi önce seçim akşamı sosyal medyada başladı. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ve başka illere giden deprem bölgesinden depremzede vatandaşlarımıza ağır hakaretler içeren şeyler kendini bilmez, insanlıktan nasibi olmayanların laflarıydı, sözleriydi. Öyle bir şeyin yaşanmış olması çok üzücü fevkalade. Hepimiz açısından, bunun bir de Tekirdağ’da olması benim de Tekirdağlı olmam hasebiyle beni daha da üzdü. Haberdar olur olmaz burada, hemen başta valimiz olmak üzere bütün arkadaşlarımızla Süleymanpaşa Belediye Başkanımızla temas ettik. Öyle bir şey asla olamaz, yani devletimiz bütün imkanlarını deprem bölgesine ve orada ki vatandaşlarımıza depremzedelere seferber etmişken, burada bir belediyenin bu şekilde bir kendini bilmez davranışını müsaade edilmez, mümkün değil. Nitekim hemen anında bu konuda devletin çeşitli kurumları AFAD başta olmak üzere her türlü ihtiyacı karşılamak üzere harekete geçtiler. Devletimizin esasen buna ihtiyacı yok zaten her yerde bu tür imkanları tümüyle seferber etmiş durumdayız, bunlar gönüllü işler, belediyelerinde üstlendiği tabi belediyelerde bütün milletimizin imkanlarını kullanıyorlar sonuç itibariyle. Bu hepimizin ortak acısı ortak ızdırabı depremde yaşananlar, sadece orada depreme maruz kalan vatandaşlarımızın değil. Bu anlayışla devlet kurumları, mahalli idareler, belediyeler, STK’lar, münferiden bütün vatandaşlarımız seferber olmuştu.”

“Esir kampına dönüştürmüş vaziyette”

Depremzeleri sözde misafir eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın 14 Mayıs seçimleri sonrası depremzedeleri otellerden çıkarmasıyla ilgili soru üzerine ise Şentop şöyle dedi:

“Biz de bu gözle bakıyorduk ama seçim sonrası istediğini elde edemeyen bazı siyasi bakış gözlerini bürümüş kapatmış insanların bu tür davranışları hepimizi çok derinden yaraladı. Ben şimdi kendilerini ziyaret ettim, hem geçmiş olsun dileklerimi ilettim hem de bütün imkanlarımızla devletin bütün imkanları emrinizdedir, depremden zarar gören vatandaşlarımızın arzu ettikleri her şeyi. Bir de burada yaşama şartları da çok tuhaf geldi bana ilk defa duydum, belli ölçüde ziyaretler, misafir ağırlama vesaire bu konularda ki kısıtlamalar bir nevi burayı bir kampa, bir esir kampına dönüştürmüş vaziyette, bu çok şaşırtıcı ne biçim bir anlayıştır bu hayret ediyor insan. Sonuç itibarıyla bu deprem felaketi herkesin başına gelir Allah göstermesin, Allah muhafaza etsin biz millet olarak bir dayanışma ortaya koyuyoruz, herkesin başta milletimize, milletin bütün fertlerine saygılı bir şekilde hareket etmesi davranışlarıyla da sözleriyle de gerekir. Ben kendilerini ziyaret edip bir geçmiş olsun dileklerimi ilettim burada bütün kurumlarıyla devletiz emirlerinde.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083028/sentoptan-chpli-belediyeyle-ilgili-sok-aciklama-esir-kampina-donusturmus
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.