Mansur Yavaş ve 6 partinin İl ve İlçe Başkanlarının katılımıyla 2. Tur Zirvesi

Millet İttifakı Ankara’da Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turuna hazırlanıyor. 6 siyasi partinin İl ve İlçe Başkanları, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP’li ilçe belediye başkanlarının katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi.
Ersin Küçükbarak
|
21 Mayıs 2023, Pazar - 22:54
Mansur Yavaş ve 6 partinin İl ve İlçe Başkanlarının katılımıyla 2. Tur Zirvesi

Toplantıda Cumhurbaşkanı seçimlerinin ilk turu ve sandık güvenliği masaya yatırıldı.

Kürsüye çıkan konuşmacılar Cumhur İttifakı’nın konuyu çarpıttığını belirterek terörle mücadele kararlılığının altını çizdiler.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görevde kalması halinde 13 milyonu bulan sığınmacı sayısının artacağı ve sorunun derinleşeceğine işaret eden konuşmacılar hayat pahalılığının da katlanacağına dikkat çektiler.

Konuşmacılar, tek tek ziyaretlerle Ankaralının yanında oy kullanmamış bir seçmeni de alarak sandığa gitmesi için ikna çalışması yapılması noktasında birleştiler.

İkinci turda değişim isteyen seçmenin iradesinin sandığa yansımasıyla Kemal Kılıçdaroğlu’nun oylarını yüzde 50’nin üzerine taşıyacağına olan inancı dile getiren konuşmacılar, tek bir sandıkta bile boşluk bırakılmayacağını ifade ettiler.

Toplantıda, geniş kapsamlı istişarelerin 28 Mayıs’a kadar sürmesi kararlaştırıldı.

Toplantıya, Deva Partisi Ankara İl Başkanı Yunus Keleş, Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Hakan Tokaç, Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt, Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, İyi Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş katıldı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083042/mansur-yavas-ve-6-partinin-il-ve-ilce-baskanlarinin-katilimiyla-2-tur-zirvesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.