Sağlık Bakanı: İnsanlık ve merhamette öndeyiz

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, deprem bölgesinde 2 ay gibi kısa bir zamanda açılan 300 yataklı Hatay Defne Devlet Hastanesi ile ilgili olarak “İnsanlık ve merhamette ‘öndeyiz’” ifadesini kullandı.
Mevlüt Peker
|
21 Mayıs 2023, Pazar - 23:55
Sağlık Bakanı: İnsanlık ve merhamette öndeyiz

6 Şubat’ta 7,7 ve ikincisi 7,6 büyüklüğünde 9 saat arayla meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yapımına başlanan Hatay Defne Devlet Hastanesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın katılımı ile açıldı.

Hatay ilinin Defne ilçesinde yer alan, 24 Mart tarihinde temeli atılan Hatay Defne Devlet Hastanesi, 22 Mayıs Pazartesi günü hasta kabulüne başlayacak.

300 yatak kapasiteye sahip Hatay Defne Devlet Hastanesi’nde 11 ameliyathane, 51 yoğun bakım yatağı, MR, tomografi, ultrason ve diğer görüntüleme cihazları ve 36 poliklinik yer alıyor. Hatay Defne Devlet Hastanesi’nde görev yapacak sağlık personeli sayısı ise 1044.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca sosyal medya platformu Twitter’daki @drfahrettinkoca hesabından “Güzel olmuş mu?” diyerek Hatay Defne Devlet Hastanesi’nin tanıtım videosunu paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İnsanlık ve merhamette ‘öndeyiz’” diyerek açılıştan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve sağlık personeli ile birlikte bulundukları fotoğrafı paylaştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083045/saglik-bakani-insanlik-ve-merhamette-ondeyiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.