Esin Davutoğlu Şenol kimdir?

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol kimdir? Bağışıklama ve erişkin aşılaması ile ilgili çalışmalar yürüten Esin Davutoğlu Şenol nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
22 Mayıs 2023, Pazartesi - 10:31
Esin Davutoğlu Şenol kimdir?

Esin Davutoğlu Şenol, 23 Mart 1963'te Ankara'da dünyaya geldi. Şenol, eğitimini Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini tamamladı ve ardından Gazi Üniversitesi  Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak uzmanlığını tamamlamış 1995'te yardımcı doçent, 1996'da doçent ve 2003'te de profesör olmuştur. 

Kariyeri

Esin Davutoğlu Şenol,  Tufts University, New England Medical Center ve Boston/MA’da Kemik İliği Transplantasyon Ünitesinde Araştırma Asistanı olarak çeşitli görevlerde bulundu. Şenol,  G.Ü.T.F ilgili birimlerde kanser hastalarının infeksiyon izleminde araştırmalar yapmakta ve  konsultan olarak görev olarak görevde bulunmuştur. Daha sonra Şenol, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde  İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji AD bünyesinde Erişkin Aşı merkezini kurmuştur.

Esin Davutoğlu Şenol, 2009 yılından 2013 yılına kadar Gazi Üniversitesi  Anabilim Dalı Başkanlığı görevinde bulundu ve  KLİMİK derneği alt grubu olan Erişkin Bağışıklama Çalışma Grubunu kurarak grubun başkanlığını yürütmektedir. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/2083091/esin-davutoglu-senol-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.