Fahrettin Altun kimdir?

Gazeteci, akademisyen, yazar ve televizyon programcısı olan Fahrettin Altun kimdir? Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı olarak atanan Fahrettin Altun nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
22 Mayıs 2023, Pazartesi - 15:34
Fahrettin Altun kimdir?

Fahrettin Altun, 11 Eylül 1976 yılında Almanya'da dünyaya geldi. Altun, eğitimini İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünü tamamladı ve daha sonra Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Üniversitesinde  aynı alanda yüksek lisans eğitimini tamamladı. Daha sonra Altun İstanbul Üniversitesinde doktora eğitimini tamamlayarak doktor unvanını almıştır. 

Kariyeri

Fahrettin Altun, eğitiminin ardından 2002 yılında bir yıl süreyle Amerika Utah Üniversitesinde  Siyaset Bilimi Bölümü’nde misafir araştırmacı olarak yer almıştır. Altun, Daha sonra 2007'de Fatih Üniversitesinin sosyoloji bölümünde görev almış ve ayrıca İstanbul Şehir Üniversitesinin kurucu akademik üyeliğinde yer alarak   İletişim Fakültesinin kurucu koordinatörlüğü görevini üstlenmiştir.

Fahrettin Altun, 2008 ve 2014 yılları arasında   İstanbul Şehir Üniversitesinde İletişim Bölüm Başkanlığı görevinde, 2015-2017 arasında İstanbul Medeniyet Üniversitesinde sosyoloji bölümünde öğretim üyeliğinde bulundu. Ayrıca Altun, 2014-2018yılları arasında Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları (SETA) İstanbul Genel koordinatörlüğü ve genel koordinatör yardımcılığı görevlerini ve ayrıca İbn Haldun Üniversitesi İletişi Fakültesi Dekanı olarak görev almıştır. 

Fahrettin Altun, ayrıca Kriter Dergisini genel yayın yönetmenliği, Sabah,Daily Sabah ve Akşam gazetelerinde köşe yazarlığı ve TRT 1'de "Enine Boyuna" ve de TRT Haberde "Dışa Bakış" programlarında yorumcu olarak yer aldı. Altun,  Yöneliş ve Küre isimli yayınevlerinde editörlük ve Anlayış Dergisi'nde yayın yönetmenliği görevlerinde bulundu. Fahrettin Altun, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına dönüştürülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2018 yılında  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına getirildi. 

Kitapları

- Küresel Belirsizlik Çağında İstikrarlaştırıcı Güç Türkiye

- Modernleşme Kuramı: Eleştirel Bir Giriş

-Terörün Kökenleri ve Terörle Mücadele Stratejisi 

-Milletin Zaferi 15 Temmuz 

-Ak Parti’nin 15 Yılı 

-15 Temmuz’da Medya & Darbe de Direnişin Mecrası  

-Türkiye’de Basın Özgürlüğü: Mitler ve Gerçekler 

-Modernlik ve Çağdaş İslam Düşüncesi    

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083140/fahrettin-altun-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.