Çavuşoğlu’ndan ABD’ye: Faillerin süratle tespitini bekliyoruz

New York'taki Türkevi'ne düzenlenen saldırı ile ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD’den, saldırının faillerini süratle tespit etmesini ve ev sahibi ülke olarak diplomatik temsilciliklerimize gerekli korumayı sağlamasını bekliyoruz" dedi.
Mevlüt Peker
|
22 Mayıs 2023, Pazartesi - 19:14
Çavuşoğlu’ndan ABD’ye: Faillerin süratle tespitini bekliyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nden New York'ta bulunan Türkevi'ne düzenlenen saldırının faillerini süratle tespit etmesini ve ev sahibi ülke olarak Türkiye'nin diplomatik temsilciliklerine gerekli korumayı sağlamasını beklediklerini kaydetti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya platformu Twitter’daki @MevlutCavusoglu onaylı hesabından New York'ta bulunan Türkevi'ne gerçekleştirilen saldırı ile ilgili açıklama yaptı.

Türkevi’nin giriş katında bulunan camlara zarar verilen alçakça bir saldırı gerçekleştirildiğini söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD’den, saldırının faillerini süratle tespit etmesini ve ev sahibi ülke olarak diplomatik temsilciliklerimize gerekli korumayı sağlamasını bekliyoruz. Seçim süreci başta olmak üzere, vatandaşlarımıza her türlü hizmeti özveriyle sağlayan meslektaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

Kimliği belirlenemeyen bir saldırgan, New York'ta bulunan Türkevi'nin 46. Sokak tarafındaki cephesine gelerek demir levyeyle konsolosluğun camlarına ve giriş kapılarına zarar vermişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083159/cavusoglundan-abdye-faillerin-suratle-tespitini-bekliyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.