Sinan Oğan’ın kararına Millet İttifakı'ndan tepkiler

28 Mayıs'ta Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklayan Sinan Oğan'a, Millet İttifakı'ndan tepkiler geldi. CHP'li Oğuz Kaan Salıcı, Oğan'ı AK Parti için söylediği "Cehennemin kapılarını kapatacağız" sözleri üzerinden eleştirdi.
Zeliha Demirci
|
22 Mayıs 2023, Pazartesi - 20:22
Sinan Oğan’ın kararına Millet İttifakı'ndan tepkiler

28 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci turu için destekleyeceği ismi açıklaması beklenen Ata İttifakı adayı Sinan Oğan, Cumhur İttifakı adayı Erdoğan’ın yanında olacağını açıkladı.

Oğan’ın kararına sosyal medyada tepkiler sürerken CHP cephesinden ilk tepki CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’dan geldi. 

Salıcı, Sinan Oğan’ın AK Parti için kullandığı “Cehennemin kapılarını kapatacağız” ifadelerini hatırlatarak “Bugün daha net görüyoruz ki cehennemin kapılarını kapatmak sadece Kemal Kılıçdaroğlu ile mümkündür!” dedi.

Karabük’te konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, " Sinan Oğan’ın kendisi için hayırlı olsun. Ata İttifakı’na oy verenlerin Sinan Oğan gibi düşünmediklerini biliyorum. Gerek Vecdet Öz’ün gerekse de Ümit Özdağ’ın da yaptığı açıklamalar bunu gösteriyor. Aldığı oyun büyük kısmını Zafer Partisi ve Adalet Partisi’ne oy veren seçmenden almıştır. Sinan Oğan’ın en büyük iddiası Suriyelileri geri göndermekti. 3 gün önce Sayın Erdoğan da Suriyelileri geri göndermeyeceklerini açıklamıştı. Sinan Oğan şimdi kendini destekleyenlere ne diyecek onu da merak ediyorum. Sinan Oğan’ın verdiği kararın Ümit Özdağ’ın da dediği gibi Ata İttifakı’nı ve Zafer Partisi’ni bağlamadığı çok açık” şeklinde kaydetti.

" At pazarlığı sonuç vermiş"

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, “At pazarlığı sonuç vermiş. Bahçeli senin için ‘Olmayan siyasi gücünü varmış gibi gösterip siyaseti at pazarına çevirenler, kamuoyuyla gün aşırı talep listeleri paylaşanlar samimi olmadığı gibi milli ve ahlaki değerlerle ters düşen fırsatçı acizlerdir’ demişti. 
Arkadaş memlekette ne çok aciz varmış. ‘At pazarlığı yapıyor’ diyen ben değilim. Saygısız Troller, sözün sahibi Sayın Devlet Bahçeli. Haysiyetsizce saldırırken kime cevap verdiğinize dikkat edin.
Satan satana olsa da, can feda Vatana diyen, Kemal Kılıçdaroğlu selam olsun sana” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083163/sinan-oganin-kararina-millet-ittifakindan-tepkiler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.