Kılıçdaroğlu, Özdağ’ın teklifini 6’lı masaya sunacak

Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yarın saat 11.00’da basın toplantısı düzenleyeceğini belirterek, Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye dair detay paylaştı.
Mevlüt Peker
|
22 Mayıs 2023, Pazartesi - 21:38
Kılıçdaroğlu, Özdağ’ın teklifini 6’lı masaya sunacak

Akşam saatlerinde Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen, görüşme sonrası yarın saat 11.00’de basın toplantısı düzenleyeceğini ve toplantıya Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağını duyuran Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya platformu Twitter’daki @umitozdag onaylı hesabından görüşmenin içeriğine ilişkin paylaşımda bulundu.

Ümit Özdağ şu açıklamayı yaptı:

“Atatürk çizgisinde Türk Milliyetçiliği zemininde kurulan Zafer Partisi'nin Genel Başkanı olarak, kuruluş ilkelerini koruma (Anayasa 1-4 Md. Ve 66 Md.) ve terörle etkin mücadele için gerekenlerin yapılması, 13 milyon sığınmacının geri dönmesinin sağlanması ile ilgili şartları içeren, Türkiye Cumhuriyetini daha ileri taşıma gayesiyle oluşturduğumuz mutabakat metnini, iş birliği esasları çerçevesinde CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na sundum. Millet ittifakı paydaşlarının onayını alması gerektiğini ifade etti. Kendisi, yarın saat 11.00’de yapacağım basın toplantısına kadar, Millet İttifakının umarım olumlu cevabını iletecek. Büyük Türk Milleti’ne arz ederim.”

Sinan Oğan “Cumhur İttifakı” demişti

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde yüzde 50+1 oy alabilen aday olmaması sebebiyle seçim ikinci tura kalmıştı.

Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarışacağı seçim, 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek.

İlk turda kilit isim olan ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'ın kime destek vereceği merakla bekleniyordu.

Sinan Oğan, Ankara'da düzenlediği basın toplantısında ikinci turda Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini açıklamıştı.

Basın toplantısında ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini nedenleriyle birlikte açıklamıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083172/kilicdaroglu-ozdagin-teklifini-6li-masaya-sunacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.