Bilgin'den EYT'lileri sevindiren haber

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT kapsamında emekli maaşlarının bağlanma süresine ilişkin konuştu, Bilgin, "Çok az bir süre kaldı, kimsenin endişesi olmasın." dedi.
Onur Çetinkaya
|
23 Mayıs 2023, Salı - 09:11
Bilgin'den EYT'lileri sevindiren haber

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı programda Emeklilikte Yaşa Takılanlara ve asgari ücrete  dair konuştu. 

1 milyon 700 bin başvurunun geldiğini söyleyen Bilgin, SGK personelinin çalışmalarına devam ettiğini söyledi. 

"Kimsenin endişesi olmasın…"

EYT kapsamında emekli maaşlarının bağlanma süresine ilişkin konuşan Bilgin, "Bu ay sonuna kadar tamamlanır diye düşünüyorum. Çok az bir süre kaldı, bu hafta içerisinde tamamlanır. Tamamlanmasa da en fazla bir hafta veya 10-15 gün sarkar. Ama kimsenin endişesi olmasın, herkes bütün haklarını birikmiş olarak alacak. Bazen eksik işlemleri olanlar var, onların dosyaları tamamlanıyor, onlarla ilgili hiçbir sorun yok." ifadelerini kullandı.

Temmuz ayındaki asgari ücret zammına ilişkin konuşan Bakan Bilgin,"Temmuzda da aynı, benzer bir süreç işleyecektir." dedi.

EYT,3600 ek gösterge ve asgari ücretle ilgili hazırlıkların sürdüğünü belirten  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yeni meclis döneminde çözüme kavuşacağını söyledi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083198/bilginden-eytlileri-sevindiren-haber
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.