Ümit Özdağ "Görüşmeler devam ediyor"

​Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, düzenlediği basın toplantısında 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde kimi destekleyeceklerini ilişkin görüşmelerin devam ettiğini aktardı. Özdağ, "Anlaşırsak Kılıçdaroğlu ile açıklama yapacağız" dedi.
Ecem Çetin
|
23 Mayıs 2023, Salı - 12:23
Ümit Özdağ "Görüşmeler devam ediyor"

Cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu öncesi siyaset hızlandı.

Baş döndürücü görüşme trafiği içerisinde saflar yeniden şekilleniyor.

Sinan Oğan, dün düzenlediği basın toplantısında ikinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı. 

Oğan'ın açıklaması sonrası Ankara'da sürpriz bir görüşme gerçekleştirildi. 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir araya geldi. 

Ümit Özdağ, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından, " Atatürk çizgisinde Türk Milliyetçiliği zemininde kurulan Zafer Partisi'nin Genel Başkanı olarak, kuruluş ilkelerini koruma (Anayasa 1-4 Md. Ve 66 Md.) ve terörle etkin mücadele için gerekenlerin yapılması, 13 milyon sığınmacının geri dönmesinin sağlanması ile ilgili şartları içeren, Türkiye Cumhuriyetini daha ileri taşıma gayesiyle oluşturduğumuz mutabakat metnini, iş birliği esasları çerçevesinde CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na sundum. Millet ittifakı paydaşlarının onayını alması gerektiğini ifade etti. Kendisi, yarın saat 11.00’de yapacağım basın toplantısına kadar, Millet İttifakının umarım olumlu cevabını iletecek. Büyük Türk Milleti’ne arz ederim." açıklamasında bulundu. 

"Kılıçdaroğlu'yla açıklama yapacağız"

Görüşmenin ardından Ümit Özdağ bugün düzenlediği basın toplantısında ikinci turda kimi destekleyeceklerini ilişkin görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Özdağ, "Anlaşırsak Kılıçdaroğlu ile açıklama yapacağız" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083234/umit-ozdag-gorusmeler-devam-ediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.