Ankara'da sel sonrası dükkanlar su altında kaldı

Ankara'da etkili olan sağanak yağışın ardından yollar su altında kalırken, bazı dükkan ve evler kullanılmaz hale geldi.
Ankara Masası
|
23 Mayıs 2023, Salı - 17:30
Ankara'da sel sonrası dükkanlar su altında kaldı

 Ankara’da 1 haftadır etkili olan sağanak hayatı felç etti.

Gök gürültülü sağanak nedeniyle derelerde taşkın meydana gelirken, sular altında kalan ve tahrip olan yollar sebebiyle de sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı. 

Dün öğleden sonra yaşanan selden ise en çok etkilenen ilçeler  Elmadağ ile Lalahan oldu.

Sağanak sonrası oluşan selde  birçok dükkanı kullanılamaz hale getirirken, ilçenin kırsal kesimlerinde otomobille çamura saplandı. Bölgedeki çalışmalar ise belediye ekipleri ve güvenlik güçlerince devam ediyor.

" Çok korkunçtu"

Dükkanı sel sebebiyle hasar gören Süheyla Yenilmez, “Dün yağmur bastırdı. Çocuğum da kanepede uyuyordu. Bir anda dükkanımın kapısı açıldı. Oluk gibi su akmaya başladı. Kapıyı kapatmaya çalıştım ama gücüm yetmedi. Bütün dolaplarım hasar gördü. Çok korkunçtu. Çocuğumu boğulur diye uyandırmaya cesaret dahi edemedim, çok korktum. Elektrik çarptı. Çok zordu. Tamamen çamur içerisindeydik. Makinelerimin üzerine kadar su çıkmıştı. Boğulma riskine rağmen çabam yeterli olmadı” ifadelerini kullandı.

Mağdurlardan Abdurrahman Abay ise, “Dün sel baskınıyla birlikte depomuzda büyük bir gürültü duyduk. Depomuzu su bastı. Aşağıya inemedik. Suyun yüksekliği en az 3 metreydi. Yollarda da sürekli sular akıyordu. Göl gibiydi. Ekipler sürekli temizlik yapıyor” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083279/ankarada-sel-sonrasi-dukkanlar-su-altinda-kaldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.