Ruh halinize iyi gelebilecek 5 koku

Ruh halinize iyi gelebilecek 5 koku nedir?
Büşra Ünal
|
23 Mayıs 2023, Salı - 17:35
Ruh halinize iyi gelebilecek 5 koku

Beynimizin duygu, hafıza ve yaratıcılığı etkileyen kısmında koku alma duyusu yer alır. Koku, bir ortamın iyi ya da kötü olduğunu anlamak için çevremizi algılamamızı, hayatta kalmamızı ve sosyalleşmemizi sağlar.

Kokunun insan psikolojisi üzerindeki etkisine baktığımızda; araştırmalar rüyalar, duygular, stres, ağrı, konsantrasyon ve hafıza gibi neredeyse her şeyi etkilediğini göstermiştir. 

Mesela, lavanta kokusu kendinizi iyi hissettiren hormonların salgılanmasını sağlar ve sizi mutlu eder ancak gül kokusu kan basıncını düşürür ve sizi rahatlatır gibi.

Peki, ruh halinize iyi gelebilecek kokular nelerdir sizler için araştırdık.

1 - Lavanta:Kuşkuşuz rahatlatıcı ve ruh halinize iyi gelen kokular arasında ilk sırayı lavanta alıyor. Rahatlatıcı özelliğiyle bilinen lavanta kokusu öyle ki uyumadan önce yastık üstüne dahi sprey olarak sıkılıyor ve uykuya dalmayı kolaylaştırıyor.

2 - Bergamot: Özellikle beragmotun esansiyel yağı ile yapılan aromaterapi seansları stresi azaltmaya yardımcı oluyor. Bunun dışında serotonin hormonu salgılayarak anksiyete ve tedirginlik durumlarını azaltmayı sağlıyor.

3 - Papatya: Özellikle geceleri yatmadan önce çayının içildiğinizi bildiğimiz papatyanın kokusu da odaklanmayı sağlamak ve sakinleşmek konusunda oldukça yardımcı bir bitki. Bunun dışında baş ağrınızı da hafifleterek daha iyi bir ruh haline kavuşmanızı sağlayabilir.

4 - Ylang Ylang: Ylang Ylang uçucu yağı, özellikle uykusuzluk ve gerginlik gibi durumlara iyi geliyor. Bunun dışında sakinleştirici bir özelliği de bulunan Ylang Ylang uçucu yağı, anavatanı Güney Pasifik olan Ylang Ylang ağacından elde ediliyor.

5 - Yasemin:Birçok parfümün ana notalarından biri olan yasemin çiçeği, güzel kokusuyla herkes tarafından biliniyor. Ruh halinize iyi gelmesi ve dingin bir ruh hali sağlaması ise bir diğer özelliği. Kaygı bozukluğu ve melankoliye iyi gelmesi ise yine psikolojik açıdan sağladığı iyi etkilerden bazıları.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083281/ruh-halinize-iyi-gelebilecek-5-koku
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.