AB, Ukrayna'ya 220.000 top mermisi, 1300 füze gönderdi

AB (Avrupa Birliği) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Avrupa Birliği ülkelerinin Ukrayna’ya 2 ay önce başlatılan önemli bir plan çerçevesinde 220.000 top mermisi ve 1300 füze tedarik ettiği bilgisini verdi.
Mevlüt Peker
|
23 Mayıs 2023, Salı - 21:18
AB, Ukrayna'ya 220.000 top mermisi, 1300 füze gönderdi

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Brüksel'de gerçekleşen AB Savunma Bakanları Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Borrell, AB ülkelerinin 20 Mart tarihinde kabul ettiği 3 aşamalı plan çerçevesinde Ukrayna'ya 220 bin top mermisi ve bin 300 füze sağladığını belirtti.

Borrell, AB'nin Ukrayna'ya bir yıl içerisinde 1 milyon adet mühimmat tedarik etme hedefine doğru ilerlediğini ifade ederek, "Önümüzdeki günler, haftalar ve aylar Ukrayna'daki savaşın stratejik açıdan belirleyici olacak" dedi.

AB'nin 2 milyar euro değerindeki 3 aşamalı planının ilk aşamasının, AB üyesi ülkelerin kendi stoklarından Ukrayna'ya mühimmat göndermesini içerdiğini belirten Borrell, ikinci aşamanın ise ülkelerin ortak siparişler vermesini içerdiğini ve üçüncü aşamada silah üreticilerinin kapasitelerinin artırılmasının hedeflendiğini belirtti. Planın ikinci aşamasının yaz aylarında imzalanmasının beklendiğini ifade etti.

Borrell, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada ise Ukraynalı pilotların F-16 savaş uçaklarını kullanabilmeleri için eğitim almaya başladığını duyurmuştu. "Sonunda birkaç ülkede pilotlara F-16 eğitimi verilmeye başlandığı için mutluyum. Bu süreç zaman alacak, ancak ne kadar erken başlarsa o kadar iyi olur" ifadelerini kullanan Borrell, hangi ülkelerde pilotların eğitim aldığı sorusuna "Örneğin Polonya'da" şeklinde yanıt vermişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083297/ab-ukraynaya-220000-top-mermisi-1300-fuze-gonderdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.