Ümit Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı!

​Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, düzenlediği basın toplantısında 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde ​​Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini duyurdu.
Ecem Çetin
|
24 Mayıs 2023, Çarşamba - 10:03
Ümit Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı!

Türkiye, 28 Mayıs'ta yeniden sandık başına gidecek... Yapılacak cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu öncesi siyaset hızlandı.

Baş döndürücü görüşme trafiği içerisinde saflar yeniden şekilleniyor.

Sinan Oğan, ikinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı.

Gözlerin çevrildiği  Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın ise ikinci turda nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyordu. 

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile art arda görüşmeler gerçekleştiren Ümit Özdağ, dünkü basın toplantısında  ikinci turda kimi destekleyeceklerini ilişkin görüşmelerin devam ettiğini söyleyerek, " Anlaşırsak Kılıçdaroğlu ile açıklama yapacağız" ifadelerini kullanmıştı. 

Bu gelişmeler sonrası iki lider bugün basın toplantısı düzenledi.

Ümit Özdağ, toplantıda 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı. 

" Türkiye güzel günlere gebe"

İlk olarak söz alan Kılıçdaroğlu, "Oldukça değerli ve verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye’nin daha güvenli bir geleceğe sahip olması için, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş konusunda konuştuk. Türkiye güzel günlere gebe…" dedi.

"Kemal Kılıçdaroğlu’nu bu destekleme kararı aldık"

Özdağ, şunları söyledi;

"AK Parti'nin anlattığı proje sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu geri dönüşü gerçekleştireceklerini söyledi. Bundan dolayı ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu’nu bu destekleme kararı aldık."

"28 Mayıs'ta Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verin"

Kızınız sokağa çıktığında endişelenmek istemiyorsanız, akşam 9'da çocuğunuzu köşedeki bakkala güven içinde yollamak istiyorsanız 28 Mayıs'ta Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verin. Bu ülkenizin göçmenistan olmamasının tek yolu."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083341/umit-ozdag-kemal-kilicdarogluna-destegini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.