Fatih Altaylı kimdir?

Türk gazeteci, yaptığı programlar ve söylemleriyle sıklıkla gündeme gelen Fatih Altaylı kimdir? HaberTürk kanalında ayrıldığını açıklayan ve köşe yazılarına kendi internet sitesinden devam eden Fatih Altaylı nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
29 Eylül 2023, Cuma - 17:24
Fatih Altaylı kimdir?

Fatih Altaylı, 20 Eylül 1962 yılında Van'da dünyaya geldi.  Altaylı, eğitimini önce Boğaziçi Üniversitesi İktisadi Bilimler fakültesiyle başlamış fakat daha sonra bu bölümü yarıda bırakarak ikinci üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokuluna geçti fakat bu eğitimini de tamamlamadan yarıda bıraktı. 

Kariyeri

Fatih Altaylı, kariyer hayatına 1982 yılında Cumhuriyet gazetesinde spor muhabirliği ile adım atmıştır. Altaylı, 4 yıl sonra Güneş gazetesine geçti burada altı yıl görev aldı fakat gazetenin 1992 yılında kapanmasıyla işsiz kaldı. Daha sonra Altaylı, 1993'te Best RFM radyosunun kurucu üyeleri arasında yer aldı. Altaylı, iki yıl sonra 1995'te Kana D'ye geçerek burada "Teke Tek" isimli programı hazırlayarak sundu ve ayrıca Hürriyet gazetesinde yazılar yazdı. 

Fatih Altaylı, daha sonra Kanal D'den ayrılarak 1996'da Show TV'ye geçiş yapmıştır. Altaylı, ayrıca Show Radyo'da da 1 yıl boyunca yayın yapmış ve kanalın haber editörlüğünü üstlenmiştir. Ardından Altaylı, 1996 yılında Show TV'den ayrılarak tekrar Kanal D'ye dönerek Doğan Yayın grubunda görev almıştır. Altaylı, Radyo D'nin genel  koordinatörlüğünü yapmış ve 2002'de Kanal D'nin   haber yayın yönetmenliği görevini üstlenmiştir. 

Fatih Altaylı, 2005 yılında Kanal D de yayınlanan "Teke Tek" programını ATV kanalına taşıyarak köşe yazılarına da Sabah gazetesinde devam etmiş ve gazetenin genel yayın yönetmenliği görevinde bulunmuştur. Altaylı, 2007 yılında sabah gazetesine el konulmasıyla istifa etmiş ve bir süre kendi çapında yazılar yayınlamıştır.

Daha sonra Altaylı, 2008'de Kanal1'in Ana haber bülteni sunuculuğunu yapmıştır. Bir yıl sonra 2009'da Altaylı, HaberTürk gazetesinde genel yayın yönetmenliğinde bulundu ve bu görevini 2014 yılına kadar sürdürdü. Fatih Altaylı, HaberTürk ekranlarında "Teke Tek", " "Teke Tek Özel" ve "Teke Tek Bilim" programlarını hazırlayarak sunmuştur. Altaylı, 16 Mayıs 2023 yılında HaberTürk tarafında kanaldaki işine son verilmiştir. Gazeteci kariyerine kendi internet sitesinden haber yazarlığı yaparak devam etmektedir. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083364/fatih-altayli-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.