Savaştayken Ukrayna NATO üyesi olamaz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya-Ukrayna Savaşı devam ettiği müddetçe Ukrayna’nın NATO üyeliğinin gündemde olamayacağını açıkladı.
Mevlüt Peker
|
24 Mayıs 2023, Çarşamba - 20:04
Savaştayken Ukrayna NATO üyesi olamaz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'nın NATO üyeliği konusunda "gündemde olmadığını" açıkladı, zira Rusya ile savaş halinde olduklarını belirtti.

Jens Stoltenberg, Brüksel'de gerçekleşen bir etkinlikte Ukrayna'nın NATO üyeliği hakkında açıklamalarda bulundu. Stoltenberg'e, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın Ukrayna'nın NATO'ya üyeliğini kolaylaştırıp kolaylaştırmadığına dair bir soru yöneltilince, Stoltenberg, Ukrayna'nın NATO üyeliğinin "gündemde olmadığını" ve savaş devam ederken bir ülkenin üyeliğinin tartışma konusu olmadığını ifade etti. Stoltenberg, "Evet ve hayır. Herkesin anladığı gibi, savaşın ortasında bir ülkenin üye olmasının gündemde olmadığı açıktır. Asıl sorun, savaş bittikten sonra ne olacağıyla ilgilidir. Savaş, Ukrayna'nın NATO'ya daha da yakınlaşmasını sağlıyor" şeklinde konuştu.

Stoltenberg, Ukrayna'nın NATO üyeliği konusunda "ittifak içinde bazı farklı görüşlerin" olduğunu belirtti ve "NATO'nun kapısının yeni üyelere açık olduğu ve ne zaman katılacaklarına Moskova'nın değil, NATO müttefikleri ve Ukrayna'nın karar vereceği konusunda hepimiz hemfikiriz" şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083430/savastayken-ukrayna-nato-uyesi-olamaz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.