Mansur Yavaş: Seçim sonuçları beklentimizin altında kaldı

Mansur Yavaş, "Seçim sonuçları beklentimizin altında kaldı. Biz belki de Sinan Oğan beye giden oyların da bu tarafa geleceğini düşündük. Biz de kendimize göre strateji yapıp nasıl yüzde 50'yi tekrar geçeriz hesabını yaptık" dedi.
Zeliha Demirci
|
24 Mayıs 2023, Çarşamba - 22:05
Mansur Yavaş: Seçim sonuçları beklentimizin altında kaldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Mansur Yavaş, Habertürk'te soruları yanıtladı.

Yavaş kendisine yöneltilen "Seçim sonuçları sizi şaşırttı mı, beklentinizi karşıladı mı?" sorusuna, "Beklentimizin altında kaldı. Biz belki de Sinan Oğan beye giden oyların da bu tarafa geleceğini düşündük. Mutlaka mitinglerde onlar da bizi dinlemeye gelmişlerdir. Yıllardır siyaset yapıyoruz. 60'a yakın miting yaptık. İlk defa bu kadar kalabalık, genç ve kadın gördük. Son yıllarda pek alışkın olmadığımız görüntüydü. Sonuç böyle çıktı. Takdir milletin, millet ne derse o olur." yanıtını verdi.

"İkinci turda eksikler nedir, nerelerde hatalar var, sandığa gelmeyenler nasıl getirilebilir veya Oğan'a verilen oylar bu tarafa nasıl kanalize edilir onların çalışmalarını yapıyoruz" diyen Yavaş, "Asla ümitsiz değiliz çünkü sonuçlar sandıktan çıkmadan ümitsiz olunamaz. Biz de kendimize göre strateji yapıp nasıl yüzde 50'yi tekrar geçeriz hesabını yaptık. Çalışmalarımız devam ediyor. Ümitliyiz, yurt dışınki seçmenlerin oylarında artış oldu, yurt içinde de olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Motivasyon kaybı yaşanmaz mı?" sorusuna Yavaş, "1-2 günlük bir motivasyon kaybı oldu. Çıkan sonuçlar değerlendirilince tekrar stratejide bir hata mı var, bunların hepsi değerlendirildi. Ardından Oğan'ın beklenmedik bir şekilde Cumhur İttifakı'na katılması talihsiz oldu." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083438/mansur-yavas-secim-sonuclari-beklentimizin-altinda-kaldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.