HDP ve Yeşil Sol Parti kararını açıkladı

Halkların Demokratik Partisi ve Yeşil Sol Parti, Özdağ'ın ve Kılıçdaroğlu'nu desteklemesinin ardından toplantı kararı aldı. Toplantının ardından HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ikinci tur kararına ilişkin, "Bu yüzden Erdoğan bizler açısından asla bir seçenek değildir. Tek seçenek onu ve temsil ettiği iktidarı değiştirmektir" dedi.
Onur Çetinkaya
|
25 Mayıs 2023, Perşembe - 13:38
HDP ve Yeşil Sol Parti kararını açıkladı

Halkların Demokratik Partisi ve Yeşil Sol Parti, dün Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemesinin ardından toplantı kararı aldı.
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan protokolde yer alan kayyım maddesinin ardından dün olağanüstü toplanan HDP ve Yeşil Sol Parti, ikinci tur kararını açıkladı.

"Sandığa gideceğiz ve tek adam rejimini değiştireceğiz"

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün ve İbrahim Akın HDP Genel Merkezi’nde açıklamada sandık çağrısı yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "HDP ve YSP olarak sadece ve sadece halkın eşitlik, adalet ve özgürlük mücadelesine kefiliz" dedi. Buldan, "Sandığa gideceğiz ve tek adam rejimini değiştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Buldan," Israrla ve inatla mücadelemizi sürdüreceğiz, asla ve asla pes etmeyeceğiz. Mutlaka, ama mutlaka bizler kazanacağız." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083513/hdp-ve-yesil-sol-parti-kararini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.