Uğur Dündar kimdir?

Gazeteci, haber programcısı, spor yöneticisi ve yazar Uğur Dündar kimdir? Televizyon ekranlarında görmeye alışık olduğumuz Uğur Dündar nereli, kaç yaşında ve eserleri neler? Uğur Dündar'ın sunduğu programlar nelerdir?
Suat Mutlu
|
25 Mayıs 2023, Perşembe - 16:49
Uğur Dündar kimdir?

Tam adıyla İsmail Uğur Dündar, 28 Ağustos 1943 yılında İstanbul Silivri'de dünyaya geldi. Dündar, eğitimini İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsünü tamamlayarak mezun oldu. 

Kariyer hayatı

Uğur Dündar, 1970 yılında TRT'nin düzenlemiş olduğu sınavı kazanarak televizyon yapımcısı ve Resmi Gazete yazarı olarak kariyer hayatına adım atmıştır. Daha sonra Dündar, BBC'nin düzenlediği  Televizyonda Yapım-Yönetim kursuna katılarak Birleşik Krallıkta eğitim aldı. Dündar, oradaki eğitiminin ardından Türkiye'ye dönerek TRT'de  yapımcı, yönetmen ve sunucu çeşitli programlar hazırladı ve sundu. 

Uğur Dündar, 19 yıllık TRT geçmişinin ardından 1986 yılında Hürriyet Gazetesinde yazar olarak çalıştı ve  Türkiye'ye araştırmacı televizyon gazeteciliğini ilk getiren kişidir. Daha sonra Dündar, 1992 yılında Show TV, 1995 'te Kanal D, 2000 yılında tekrardan Show TV'ye geçiş yaptı fakat aynı yıl Star TV'ye geçerek kanalda Haber Genel Yayın yönetmeni ve Star yazarı olarak görev aldı. Dündar, bir yıl sonra 2001'de Kiss TV ve Sabah Gazetesinde, 2002 yılında atv kanalına geçiş yaptı ve tekrardan Star yazarı oldu. Ardından Dündar, tekrar Kana D'ye geçiş yaptı ve 2004 yılında CNN Türk ile ortak yayın yapmıştır.

Uğur Dündar, 2008 yılında Star Haber  Genel Yayın Yönetmenliği görevine devam etti ve ana haber bülteninin sunuculuğunu üstlendi ve 2010 yılında tekrardan Hürriyet gazetesinde çalıştı. Dündar, 2011 yılında Star TV'den ayrılarak 2012 yılında kısa bir süre Milliyet gazetesinde çalıştı ve daha sonra aynı yıl Sözcü gazetesine geçti. 

Uğur Dündar, İstanbul ve Marmara Üniversitelerinde yüksek lisans öğrencilerine  Televizyon Programcılığı dersleri vermiştir. Ayrıca Fenerbahçe spor kulübünün divan başkanlığı görevinde bulunmaktadır. Dündar kariyer hayatına SZC TV ile devam etmektedir.

Yer aldığı film ve diziler

-İşte Hayat

-Olacak O Kadar

-Yılan Hikayesi

-Üvey Baba

-Dikkat Şahan Çıkabilir

-Benim Annem Bir Melek

-Dersimiz Atatürk

Eserleri

Haramzade 

Haramzadenin Dönüşü 

İşte Hayatım

İyi Uykular Sayın Seyirciler

Yalandan Kim Ölmüş

Pazarlık Yok

Vah Ülkem Vah

Ya Atatürk Olmasaydı

O Halde Biz Anlatalım

İnan Kardeşim Kazanacağız

Ödülleri

- 36. Altın Kelebek Ödül Töreni - En İyi Erkek Haber Sunucusu Ödülü

- 38. Altın Kelebek Ödül Töreni - En İyi Erkek Haber Sunucu

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2083557/ugur-dundar-kimdir
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.