İzmir açıklarında lüks yelkenliye yasa dışı geçiş operasyonu

İtalya rotalı lüks yelkenlide, Türkiye’yi yasa dışı yollarla terk etmeye çalışan 1 şüpheli, 108 düzensiz göçmen ve yasa dışı geçişi organize ettiği tespit edilen 2 zanlı yakalandı.
Mevlüt Peker
|
25 Mayıs 2023, Perşembe - 19:49
İzmir açıklarında lüks yelkenliye yasa dışı geçiş operasyonu

Karaburun ilçesi açıklarında durdurulan bir yelkenlide, İtalya rotasıyla seyahat eden 108 düzensiz göçmen yakalandı. Ayrıca, iki göçmen kaçakçılığı şüphelisi ve ülkeyi yasa dışı yollarla terk etmeye çalışan bir kişi de gözaltına alındı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Karaburun ilçesi açıklarında bulunan bir yelkenli teknede düzensiz göçmenlere dair bilgilere ulaşılması üzerine Sahil Güvenlik gemisi görevlendirildi ve İtalya rotası üzerinde seyreden yelkenli tekne durduruldu.

Lüks yelkenlideki 108 düzensiz göçmen karaya çıkarıldı. Ayrıca, göçmen geçişini organize ettikleri iddiasıyla iki kişi ve ülkeyi yasa dışı yollarla terk etmeye çalışan bir kişi de gözaltına alındı.

Karaburun ilçesi açıklarında durdurulan bir lastik botta ise 51 düzensiz göçmen yakalandı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk edildi.

Öte yandan, Sahil Güvenlik ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında Dikili ve Çeşme ilçeleri açıklarında da Yunanistan tarafından Türk kara sularına itilen lastik bottaki 45 düzensiz göçmen kurtarıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083567/izmir-aciklarinda-luks-yelkenliye-yasa-disi-gecis-operasyonu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.