Aliyev, Putin ve Paşinyan görüşmesi başladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında üçlü görüşme Rusya’nın başkenti Moskova’da başladı.
Mevlüt Peker
|
26 Mayıs 2023, Cuma - 00:22
Aliyev, Putin ve Paşinyan görüşmesi başladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile ayrı ayrı gerçekleştirdiği ikili görüşmelerin ardından Moskova'da üçlü görüşme başladı. Putin, görüşme öncesi yaptığı konuşmada, "Bu formatta birçok başarı elde ettik. 2020 sonbaharında çatışmayı durdurmanın ötesine geçerek ekonomik ve ulaşım iletişimini sağlamak ve sınırları belirlemek için çalışmalar başlattık. Bu süre zarfında birçok ilerleme kaydedildi. Bunların hepsine detaylı olarak girmeyeceğim, ancak karmaşık sorunlara rağmen durumun çözüm yolunda ilerlediğini görmekteyiz" ifadelerini kullandı.

Putin, hala çözüm bekleyen konular olduğunu belirtirken, "Ulaşım, çözüm bekleyen alanlardan biridir. Bu konuda üçlü görüşmelerde bu konuyu yeterince ele aldık, ancak hala çözüm bekleyen konular bulunmaktadır. Bu konular teknik meselelerdir ve aşılabilir engeller olarak görülmektedir" dedi.

Görüşmede, Azerbaycan ve Ermenistan arasında barış anlaşması müzakerelerinin yanı sıra ulaşım bağlantılarının açılması konusunun da ele alınması bekleniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083589/aliyev-putin-ve-pasinyan-gorusmesi-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.