Demokrat Parti'den masaya Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş eleştirisi

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Faik Tunay, seçime günler kala Millet İttifakı'ının cumhurbaşkanı yardımcısı ilan edilen ve propaganda sürecine katılan Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun katkısının olmadığını söyledi.
Ankara Masası
|
26 Mayıs 2023, Cuma - 11:48
Demokrat Parti'den masaya Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş eleştirisi

Millet İttifakı'nın ortaklarından Demokrat Parti'nin Genel Başkan Yardımcısı Faik Tunay, katıldığı Youtube yayında altılı masaya yönelik eleştirilerde bulundu.

Tunay, seçim sürecine katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ittifaka oy katkısının olmadığını iddia etti.

"Benim dediğime hiç itibar etmeyin. Al kardeşim seçim sonuçlarına bak" diyen Tunay "Ben tek tek 81 vilayeti inceledim. Neydi Ekrem İmamoğlu Karadeniz’de, Mansur Yavaş İç Anadolu, Orta Anadolu’da… Seçim sonuçlarına bak bir de geçtiğimiz seçim sonuçlarına bak, Ekrem İmamoğlu’yla Mansur Yavaş’ın katkısı ne kadar olmuş?" diye konuştu.

"Can simidi gibi sunuldu"

Tunay, belediye başkanlarının görevlerine devam etmesi gerektiğinin altını çizerek "Çünkü vatandaş dedi ki ben seni 5 yıl süreyle belediye başkanı seçtim İYİ Parti masadan kalktı geri geldi. Durumu kurtarmak adına bir can simidi gibi Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş sunuldu ama bence bu da olumlu etki yapmadı." dedi.

Ne olmuştu?

6 Mart'ta gerçekleştirilen altılı masa toplantısının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının dayatıldığını belirterek masadan ayrıldı. Daha sonra yapılan görüşmelerde Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı yapılması şartıyla masaya geri döndü. İki belediye başkanı seçim sürecinde birçok ilde miting düzenledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083640/demokrat-partiden-masaya-ekrem-imamoglu-ve-mansur-yavas-elestirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.