Akar: Mehmetçik teröristleri çukurlara gömdü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Pençe Kilit ile Mehmetçik, teröristlerin çok güvendiği Zap bölgesinde 'girilemez' denilen yerlere girdi, 'çıkılamaz' denilen yerlere çıktı. Oradaki çukurlara teröristleri gömdü" dedi.
Mevlüt Peker
|
26 Mayıs 2023, Cuma - 18:52
Akar: Mehmetçik teröristleri çukurlara gömdü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MHP'den Kayseri milletvekili seçilen Baki Ersoy ile birlikte Tomarza ilçesine geçti.

Tomarza ilçesine girişinde büyük bir kalabalık ve kurban kesimiyle karşılanan Akar, Millet Bahçesi'nde halkla bir araya geldi.

Akar, önemli bir seçime doğru ilerlediğimizi belirterek, bu seçimin diğerlerinden farklı olarak bir parti değil, bir zihniyet seçimi olduğunu vurguladı.

Yerli ve milli duruşun bir tarafta olduğunu, diğer tarafta ise bunun karşısında olanların olduğunu söyleyen Akar, "Terörle ilişkili siyasetçiler gece gündüz konuşuyor, ne dediklerinin iyi anlaşılması gerekiyor. Adayımızı eleştiriyorlar, hapishanelerdeki teröristleri serbest bırakacaklarını söylüyorlardı. Ancak 14 Mayıs'ta cevaplarını aldıklarında, bu söylediklerini örtbas etmek, gizlemek için çabalıyorlar. Bunlar milliyetçilik ve terörle mücadele konusunda oyun oynamaya başladılar. Bu gerçeğin görülmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi büyük bir farkla kazanacağına olan inancını paylaşarak, vatandaşlardan rehavete kapılmamalarını ve sandıklara gitmelerini istedi.

Suriyeli mültecilerin geri dönüşü konusuna da değinen Akar, bölgedeki şartların iyileşmesiyle birlikte Suriyelilerin evlerine döndüğünü belirtti. Bazı kişilerin bu konuyu istismar etmeye çalıştığına dikkat çeken Akar, "Bu bir süreç meselesidir. Suriyeliler, uygun şekilde ve insani değerlere uygun olarak evlerine ve topraklarına dönecekler" dedi.

Akar, Pençe operasyonlarıyla Irak'ın kuzeyindeki teröristlere büyük bir darbe vurulduğunu ifade etti ve özellikle Pençe Kilit operasyonuyla Mehmetçik'in, teröristlerin güvenli olduğunu düşündüğü Zap bölgesine girdiğini ve çıktığını belirtti. Teröristleri mevzilendikleri çukurlara gömdüklerini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tüm milletin hep beraber Türkiye Yüzyıl'ını yaşayacağını belirterek şöyle konuştu:

"Büyük ve güçlü Türkiye için ne lazım; İstikrar lazım. Bunun için seçimde, 14 Mayıs'ta nasıl yaptıysanız aynısını yapmanız lazım. Böyle olursa büyük ve güçlü Türkiye'ye giden yolu beraber inşa etmiş oluruz. Bir tarafta bekamız, güvenliğimiz diğer tarafta refahımız. Çok daha müreffeh olacağız. Nasıl 20 sene önceki problemler kalmadıysa, bunları çözdüysek inşallah şimdiki problemleri de omuz omuza biz çözeceğiz."

Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Türkiye'nin, kişilikli ve kimlikli politikalarıyla söz dinleyen değil, sözü dinlenen ülke konumuna geldiğine vurgu yapan Hulusi Akar, "Onlar ne istiyor, 'söz dinleyen Türkiye' istiyorlar. Muhalifler ne dedi? Söz dinleyeceklerine dair söz verdi. 'Sözünüzü dinleyeceğiz, ne derseniz yapacağız.' diyorlar. Onun için onları seviyorlar. Onun için Batı'daki gazeteler, televizyonlar Türkiye'nin aleyhinde, Cumhurbaşkanı'mız aleyhinde haberler yapıyor." dedi.

Sözlerinin sonunda alandakilere, "28 Mayıs'ta sandığa gidip Cumhurbaşkanı'mızı en yüksek oyla seçiyor muyuz?" şeklinde soru yönelten Hulusi Akar'a "Evet" karşılığı verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083693/akar-mehmetcik-teroristleri-cukurlara-gomdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.