Çin, simülasyonda ABD uçak gemisini füzelerle batırdı

Askeri uzmanlardan oluşan Çinli savaş plancıları ekibi, simülasyonda Amerika Birleşik Devletleri (ABD) donanmasına ait uçak gemisini hipersonik füzelerle vurarak batırdı.
Mevlüt Peker
|
26 Mayıs 2023, Cuma - 19:13
Çin, simülasyonda ABD uçak gemisini füzelerle batırdı

Çinli askeri uzmanlar, bir harp simülasyonunda hipersonik silahların etkisini inceleyerek ABD donanmasına ait Gerald R. Ford uçak gemisini batırdı.

South China Morning Post gazetesinin haberine göre, "Test ve Ölçüm Teknolojisi" dergisinde yayınlanan harp simülasyonunda, ABD uçak gemisi, Çin'in Güney Çin Denizi'nde egemenlik iddiasında bulunduğu bir adaya yaklaşması senaryosu üzerine kuruldu. Çin'in uyarılarına rağmen yaklaşan uçak gemisi, simülasyonda Çin kuvvetlerinin ateşlediği 24 hipersonik gemisavar füzesiyle batırıldı ve harp filosu etkisiz hale getirildi.

Çin Kuzey Üniversitesi'nden Cao Hongsong liderliğindeki araştırmacılar, "konvansiyonel silahlarla batırılması imkansız görülen" ABD uçak gemisinin, az sayıdaki hipersonik saldırıyla "kesin şekilde imha edilebileceğini" belirtti.

Simülasyonda farklı menzillerde ve kapasitelerde iki tür hipersonik gemisavar füzesi kullanıldı ve füzeler, Çin'in kuzeyindeki Gobi Çölü'nden ateşlendi.

Araştırmacılar, Çin ordusunun "son derece sofistike bir saldırı stratejisi" izlediğini ve ABD uçak gemisinin savunma sistemlerini yanıltmak ve alt etmek için "üç dalga halinde karmaşık bir saldırı taktiği" kullandığını belirtti.

ABD donanmasına 2017 yılında katılan Ford sınıfı uçak gemisi, ileri teknoloji radar ve füze savunma sistemleriyle ülkenin en gelişmiş savaş araçlarından biri olarak kabul ediliyor.

Bu, Çin'de bir ABD savaş gemisine saldırı içeren bir harp simülasyonunun açık kaynakta yayınlandığı ilk örnektir.

Araştırmacılar, harp simülasyonlarının stratejiler geliştirmek amacıyla farklı senaryolara yönelik kullanıldığını vurgularken, gerçek dünyadaki testler ve değerlendirmeler için temel teşkil etmeyeceğine dikkat çekti. Füzelerin gerçek dünyadaki performansının, iklim ve arazi koşulları ile diğer çevresel faktörlerden etkileneceğini belirten araştırmacılar, hükümet yetkililerinin ve kamuoyunun bu tür simülasyonlara ihtiyatlı ve gerçekçi bir şekilde yaklaşması gerektiğini ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083695/cin-simulasyonda-abd-ucak-gemisini-fuzelerle-batirdi
Etiketler: çin abd
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.