Ruanda soykırımı faili Fulgence Kayishema yargılanıyor

100 günde en az 800.000 insanın katledildiği Ruanda soykırımının faillerinden Fulgence Kayishema, Güney Afrika’da bulunan Cape Town Mahkemesinde yargıç karşısına çıkarıldı.
Mevlüt Peker
|
26 Mayıs 2023, Cuma - 19:45
Ruanda soykırımı faili Fulgence Kayishema yargılanıyor

Cape Town Sulh Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmada, Kayishema adlı kişi, "soykırım amacıyla komplo kurma, soykırıma suç ortaklığı yapma ve Güney Afrika'nın göç ve mülteci yasalarını ihlal etme" suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı.

Savcı Nathan Adriaanse, duruşmada yaptığı açıklamada, davanın odaklandığı noktanın 1994 yılında Ruanda'da bir kilisede 2 binden fazla insanın katledilmesi olduğunu belirtti.

Pollsmoor Hapishanesi'nde tutulan 62 yaşındaki Kayishema'nın, 2 Haziran tarihinde kefalet başvurusu için yeniden hakim karşısına çıkarılacağı planlanıyor.

Ruanda Soykırımı ve Kayishema

1994 yılında Ruanda'da Hutular, dönemin Devlet Başkanı Juvenal Habyarimana'nın uçağının düşmesinden Tutsilere suçlama getirerek bir soykırım başlatmıştı. Ülkede 100 gün süren bu katliamda, 800 binden fazla ılımlı Hutu ve Tutsi hayatını kaybetmişti.

Tutsilere soykırım suçlamasıyla aranan Kayishema, 2001 yılından bu yana aranıyordu ve 24 Mayıs'ta Güney Afrika'nın Paarl kentinde yakalanmıştı.

Kayishema, Kivumu komünündeki Nyange Kilisesi'nde 15 Nisan 1994 tarihinde 2 binden fazla erkek, kadın, yaşlı ve çocuk mülteciyi öldürmekle suçlanıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083697/ruanda-soykirimi-faili-fulgence-kayishema-yargilaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.