Türk savunma sanayisine Afrika'da hudut güvenliği görevi

Türk savunma sanayisinin geliştirdiği ürünlerle Afrika'da bir ülke ile iç güvenlik ve sınır güvenliği ihtiyaçlarının giderilmesi için 36,5 milyon dolarlık sözleşme imzalandı. İmzalanan projede ASİSGUARD'ın silahlı dron, gözetleme teşhis/tespit kamera sistemleri, HAVELSAN'ın insansız hava araçları (İHA) ve yazılımları, Nurol Makina'nın 4x4 zırhlı araçları ve STM'nin dronları kullanılacak.
Mevlüt Peker
|
27 Mayıs 2023, Cumartesi - 18:05
Türk savunma sanayisine Afrika'da hudut güvenliği görevi

Türk savunma sanayisi içinde faaliyet gösteren ASİSGUARD, silahlı dronlar, elektro-optik ekipmanlar ve araç modernizasyonu konularında çalışmalar yapan bir firma olarak ihracat alanında önemli bir başarı elde etti.

Uzun süren görüşmeler sonucunda Afrika'da bir ülke ile sınır ve iç güvenlik sistemi tedariki konusunda yaklaşık 36,5 milyon dolarlık bir sözleşme imzalandı. ASİSGUARD adına Genel Müdür Barış Düzgün tarafından imzalanan sözleşme, başarılı bir adım olarak değerlendirildi.

Bu proje kapsamında, teşhis/tespit, komuta kontrol ve tedbir/müdahale amaçlı ürünler yer alacak.

ASİSGUARD, ana entegratör olarak görev yapmanın yanı sıra, silahlı dronlar, gözetleme ve teşhis/tespit kameraları gibi ekipmanların sistem kurulumu ve entegrasyonu faaliyetlerini üstlenecek.

İhraç edilecek ürünler

Bu proje, Türk savunma sanayisi için yurt dışında ortak çalışma ve pazarlama faaliyetlerinin bir örneğini oluştururken, HAVELSAN, STM ve Nurol Makina gibi firmalar da projede yer alıyor. Bu firmalar arasında kurulan güçlü iş birliği, projenin kazanılmasında en önemli etkenlerden biri oldu.

ASİSGUARD, proje kapsamında uzak mesafelerde hareket edebilen çoklu sensörlü termal kameralar, keşif ve gözetleme için kullanılan kuleler ve ekipmanlar, silahlı dron sistemleri, komuta kontrol merkezlerinin kurulumu ve donanımı, enerji ve veri altyapısı gibi sorumlulukları üstlenecek.

HAVELSAN tarafından geliştirilen dikey iniş-kalkış yapabilen sabit kanatlı otonom insansız keşif ve gözetleme hava araçları ve şirket tarafından geliştirilecek komuta kontrol yazılımı da projede kullanılacak.

Proje ayrıca Nurol Makina tarafından üretilen 4x4 taktik tekerlekli zırhlı araçlar ve STM tarafından geliştirilen insansız keşif ve gözetleme hava muharebe araçlarını içeriyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083784/turk-savunma-sanayisine-afrikada-hudut-guvenligi-gorevi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.