Kılıçdaroğlu'na yargı yolu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seçimler sonrası yargı yolu gözükebilir. 40 dosyası raftan inmesi beklenen CHP lideri yargılanabilir.
Onur Çetinkaya
|
31 Mayıs 2023, Çarşamba - 09:00
Kılıçdaroğlu'na yargı yolu

Cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu davalarla karşı karşıya kalabilir. 

Seçimlerde Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı olarak yarışan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu nedenle milletvekilliğine aday olmadı.

2016 yılında TBMM'de gerçekleştirilen Anayasa değişikliğinin ardından milletvekillerinin o tarihe olan dosyaları yönünden dokunulmazlıkları kaldırıldı.

Kılıçdaroğlu'nun da 60'a yakın fezlekesi raftan inerken, bunların birçoğu CHP liderinin lehine sonuçlandı. Geri kalan davalar ise CHP liderinin 2018'de yeniden milletvekili olmasıyla birlikte durdu.

40 dosya ile yargılanabilir 

40 dava dosyasının raftan inmesi beklenen Kılıçdaroğlu, sanık sıfatıyla mahkemeye çıkabilir.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun dosyalarının 23'ünün TBMM'de bekleme aşamasında olan dokunulmazlık fezlekeleri olduğu belirtildi.

Dosyaların 13'ünün ise Cumhurbaşkanına hakaret, üçü ise Cumhurbaşkanına hakaretin yanı sıra iftira, tehdit ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik iddialarını da içeriyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2084240/kilicdarogluna-yargi-yolu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.