Kadir İnanır'dan Merve Dizdar paylaşımı!

Usta oyuncu Kadir İnanır, Cannes Film Festivali'nde ödül aldıktan sonra yaptığı konuşmasından dolayı Merve Dizdar'ı eleştirenlere tepki gösterdi.
Ecem Çetin
|
31 Mayıs 2023, Çarşamba - 11:53
Kadir İnanır'dan Merve Dizdar paylaşımı!

Cannes Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu'  ödülünü kazanan ünlü oyuncu Merve Dizdar, törende yaptığı konuşmasından dolayı bazı isimlerden eleştiri aldı. 

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Kadir İnanır, Merve Dizdar'a gelen eleştirilere tepki gösterdi. 

Kadir İnanır, şu ifadeleri kullandı;

"Saygılı olun, ayağa kalkın ve alkışlayın"

"Cannes Film Festivali, dünyanın en büyük ikinci film festivalidir. Merve Dizdar'ın performansıyla ödül alması ve filmin yaratıcılarına kalpten tebriklerimi iletiyorum. Kendini kompleksli sananlara bir uyarıdır; saygılı olun, ayağa kalkın ve alkışlayın" 

Merve Dizdar, ödül töreninde yaptığı konuşmasında şunları söylemişti;

"Filmde canlandırdığım 'Nuray' karakteri inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele veren ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda bırakılmış bir kadın. Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak 'Nuray’ın ve Nuray'ların duygusunu doğduğu günden beri ezbere bilmeyi gerektiriyor. Bu ödülü, 'Nuray' ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için ve bu ödülü kendisine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen güzel tüm kız kardeşlerim ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2084268/kadir-inanirdan-merve-dizdar-paylasimi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.