AK Partili isimden "Anayasa değişikliği" açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Cumhurbaşkanı Seçimi'nde uygulanan "50+1" sistemine ilişkin konuştu. Yazıcı, "Referandum yoluyla milletin onayına sunmak suretiyle yeni anayasayı inşallah gerçekleştiririz" dedi.
Onur Çetinkaya
|
31 Mayıs 2023, Çarşamba - 14:20
AK Partili isimden "Anayasa değişikliği" açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, katıldığı programda seçim değerlendirmesinde bulundu.

"Deformasyona uğrayacak"

Geçtiğimiz iki seçime dair konuşan Yazıcı, Millet İttifakına değindi. İttifakı durumuyla ilgili konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı,  "Belli bir hedefi gerçekleştirmek üzere bir araya gelmiş siyasi yapıların oluşturdukları kümelerin, hedeflerine ulaşmamaları halinde aynen kalmalarının mümkün olduğunu söylemek rasyonel değil. Dolayısıyla o yapı, o şekilde kalmaz. Sanırım önemli bir deformasyona uğrayacak." ifadelerini kullandı. 

Diğer yandan Yazıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun göreve devam edeceğini düşündüğü söyledi.

"Yeni anayasayı inşallah gerçekleştiririz"

50+1 sisteminden dolayı Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tura kalmasına değinen Yazıcı, Anayasa değişikliği ve sistem ile ilgili; "İnşallah oluşmuş olan bu Meclis'te böyle bir anayasayı baştan, A'dan Z'ye kadar yazmak suretiyle, sonradan referandum yoluyla milletin onayına sunmak suretiyle yeni anayasayı inşallah gerçekleştiririz." açıklamasını yaptı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2084299/ak-partili-isimden-anayasa-degisikligi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.