Ankara için kritik gün

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan'ın sözlerini paylaşarak cumartesi günü gerçekleşmesi beklenen yağışlarla ilgili vatandaşları uyardı.
Ankara Masası
|
01 Haziran 2023, Perşembe - 12:07
Ankara için kritik gün

Ankara'da günlerdir süren yağışların önümüzdeki günlerde de etkili olması bekleniyor.

Sel ve su baskınlarına neden olan yağışlarla ilgili uyarılarda peş peşe geliyor.

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, Ankara'da cumartesi günü yoğun yağışın etkili olacağını belirterek "Ankara’nın en riskli günü cumartesi günü. Cumartesi, hortum, yağmur, aşırı bir dolu olabilecek Ankara’da. Bu iki günde sağanak geçişleri var ama cumartesi daha riskli. Ankara’yla birlikte tüm Batı Karadeniz için sel tehlikesi var cumartesi günü. Neden daha tehlikeli, hava daha ısındığı için. Hava ne kadar ısınırsa yağış o kadar şiddetli oluyor." dedi.

"Son zamanların en yoğun fırtına ve hortum tehlikesi"

Çalışkan'ın videosunu paylaşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da vatandaşları uyararak, şu paylaşımda bulundu:

Değerli hemşehrilerim,

Önümüzdeki 3 gün boyunca ve özellikle Cumartesi günü meydana gelmesi beklenen son zamanların en yoğun fırtına ve hortum tehlikesine karşı tedbir almanızı önemle rica ederim.

Belediyemiz ilgili tüm ekipleri ile teyakkuz halinde olacaktır. İhbarlarınızı Başkent 153 hattından bize bildirebilirsiniz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2084417/ankara-icin-kritik-gun
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.