İran'dan Dağlık Karabağ'daki Ermeni işgali sona ermeli açıklaması

İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı: "Ermenistan işgalinin sona erdirilmesinin bölgede istikrarı sağlayacağına inanıyoruz"
Büşra Bayrak
|
30 Eylül 2020, Çarşamba - 12:47
İran'dan Dağlık Karabağ'daki Ermeni işgali sona ermeli açıklaması
İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Mahmud Vaizi, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini ve Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'daki işgalini sonlandırmasının bölgede istikrarı sağlayacağını söyledi.  

İran hükümetinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Vaizi ile Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev telefonda görüştü. 


"İşgalin sona erdirilmesinin bölgede istikrarı sağlayacağına inanıyoruz"

Azerbaycan'ı dost, kardeş ve İran'ın iyi bir komşusu olarak niteleyen Vaizi, "İran'ın Azerbaycan ile ilgili konumu her zaman açık ve şeffaf olmuştur. Toprak bütünlüğünü her zaman tanıdık saygı gösterdik. İşgalin sona erdirilmesinin bölgede istikrarı sağlayacağına inanıyoruz." dedi. 

"Ermenistan'a silah taşındığı söylentileri tamamen asılsızdır" 

İran'dan Ermenistan'a silah ve askeri malzeme taşındığı iddialarına ilişkin ise Vaizi, "Bu söylentiler tamamen asılsızdır ve İran ve Azerbaycan arasındaki iyi ilişkileri bozmayı hedeflemektedir." değerlendirmesini yaptı.

"Stratejik ve iyi ilişkiler asılsız söylentilerle etkilenmeyecektir"

Vaizi, "Tahran ve Bakü arasındaki çok boyutlu, stratejik ve iyi ilişkiler şüphesiz bu tür asılsız söylentilerle etkilenmeyecektir." değerlendirmesinde bulundu. 

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev ise İran'ı Azerbaycan'ın dostu ve iyi bir komşusu olarak bildiklerini vurgulayarak, "İki ülke karşılıklı samimi ilişkilere sahiptir ve bu ilişkilerin muhalif kesimlerin çabalarıyla zarar görmesine izin vermemeliyiz." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/208443/irandan-daglik-karabagdaki-ermeni-isgali-sona-ermeli-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.