TBMM'de 28. dönem açıldı

TBMM'nin 28. dönemi resmen açıldı. Açılışı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaparken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da protokoldeki yerisni aldı.
Ankara Masası
|
02 Haziran 2023, Cuma - 13:41
TBMM'de 28. dönem açıldı

Meclis'in "en yaşlı üyesi" sıfatıyla MHP lideri Devlet Bahçeli, Meclis Başkanlığı görevini Mustafa Şentop'tan devraldı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi kabul etti.

Devir-teslim töreninde Şentop, "Büyük zorluklar yaşadık. Şubat ayında yaşamış olduğumuz acı depremde TBMM'nin üstün gayretlerle çalıştığını söylemek isterim. Bütün milletvekili arkadaşlarımıza ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.

Görevi devralan Bahçeli ise "Bu görevi devralmaktan onur duyuyorum. Milletimiz için hayırlı olur" ifadelerini kullandı.

Şentop, mührü Bahçeli'ye teslim etti.

Bahçeli Atatürk Anıtı'na çiçek bıraktı

Devlet Bahçeli başkanlığındaki heyet, TBMM'DE Atatürk Anıtı önünde düzenlenecek törene katıldı. Bahçeli, Atatürk Anıtı'na Meclis Başkanlığı çelengini bıraktı. Bahçeli ve beraberindeki heyet saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşıladı

Bahçeli törenin ardından TBMM'nin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kapıda karşıladı. İkili yürüyerek TBMM Genel Kurulu'na geçti. 

TBMM'de okunan İstiklal Marşı'nın ardından TBMM'nin geçici Başkanı Devlet Bahçeli açılış konuşması yaptı.

Bahçeli açılış konuşmasında şunları söyledi:

"28'inci Dönem TBMM'nin ilk gündem maddesi olan ant içme törenine geçmeden hepinizi saygılarımla selamlıyorum.

Egemenliğine yegane sahibi büyük Türk milletine şükranlarımı sunuyorum. Bu yeni dönemin ülkemize, milletimize, milletvekillerimize, siyaset ve demokrasi hayatımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.

14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde 13'üncü Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı kutluyor, üstün başarılar diliyorum.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü, TBMM'nin 103'üncü yıldönümünü kucaklamanın, geçiminin hatıralarını geleceğin hedefleriyle kaynaştırmanın heyecanını yaşıyoruz. 28'inci Dönemde görevde alacak siz arkadaşlar tarihi bir sorumluluğu üstlenmiş durumda.

Gazi Meclis kurucu niteliğiyle ordular tanzim ve temin etmiş, siyaset ve diplomasi mücadeleleri yürütmüştür. Milli ve üniter devleti Cumhuriyetin faziletleriyle bütünleştirmiştir. Milletimizin egemenlik, vesayet ve velayeti tektir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1 Mart 1923'te 'Millet önünde onun hak ettiği bağımsızlığın önünde, her kuvvet ancak milletin irade ve amaçlarına uymak şartıyla yaşayabilir. Milletin irade ve amaçlarına uymayanların sonu çökmedir.'

Her anının tarih olduğu bir hayat akışını millet lehine çevirmenin, gelecek nesillere müreffeh bir Türkiye emanet etmeye tek yürek olarak kenetlenmeliyiz. Devletimizin kurucusu, ilk Meclis Başkanımız, ilk Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere tüm milletvekillerimize, aziz şehitlerimize rahmetler niyaz ediyorum.

Yüksek heyetinizi bir kez daha selamlıyor, ant içme törenine geçiyorum."

Vekiller yemin için kürsüye geldi

Bahçeli konuşmasının ardından milletvekili yeminini okudu. Bahçeli'nin yemininin ardından ilk önce öncelikli milletvekilleri yemin ederken, ardından sırasıyla vekiller kürsüde yemin etmeye başladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2084576/tbmmde-28-donem-acildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.