Suudi petrol devinden Türk inşaat şirketlerine milyarlarca dolarlık proje

Suudi Arabistan’ın ulusal petrol şirketi Aramco, 80 Türk inşaat firmasıyla 50 milyar dolarlık projeler için görüştü.
Ersin Küçükbarak
|
02 Haziran 2023, Cuma - 16:14
Suudi petrol devinden Türk inşaat şirketlerine milyarlarca dolarlık proje

Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrasında gerileyen Türk-Suudi ilişkileri, geçen yıl normalleşme yoluna girdi. Önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan'ı ziyaret etti ve ardından Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman da Türkiye'ye geldi.

Amerikan finans dergisi Bloomberg’in aktardığına göre Suudi Arabistan ve Türkiye arasında adeta bir ticaret patlaması yaşanıyor.

50 milyar dolarlık proje için Türk firmaları

Suudi Arabistan’ın ulusal petrol şirketi Aramco, 80 Türk inşaat firmasının yetkilileri ile görüştü. Bloomberg’in aktardığına göre Suudi yetkililer Ankara’ya geldi. 2025’e kadar planlanan ve 50 milyar doları geçen projeler için Türk inşaat şirketleri ile üst düzey temaslar yapıldı.

" Suudiler, olabildiğince çok Türk inşaat şirketini görmek istiyor"

Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Bloomberg’e verdiği demeçte şunları söyledi: “Suudiler, olabildiğince çok Türk inşaat şirketini görmek istiyor. Projeler arasında rafineri, boru hattı, idari binalar ve altyapı çalışmaları da var. Toplam 50 milyar dolarlık bir yatırımdan söz ediyoruz.”

Aramco, Apple ve Microsoft’tan sonra dünyanın en değerli üçüncü şirketi.

Erdal Eren’in aktardığına göre görüşmelerin ikinci ayağı Suudi Arabistan’da olacak. Türk şirketlerinin Suudi Arabistan’a çıkarma yapması bekleniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2084591/suudi-petrol-devinden-turk-insaat-sirketlerine-milyarlarca-dolarlik-proje
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.