Arçelik'ten siber saldırı açıklaması

Arçelik'ten yapılan açıklamada, "Şirketimiz bünyesinde kullanılan bir uygulamaya siber saldırı gerçekleştirilmiştir. Uygulamamıza erişim pek çok başka şirket ve markaya da hizmet veren bir tedarikçimizin sisteminden kaynaklı olup, gerekli tüm teknik ve yasal önlemler alınmıştır" denildi.
Mevlüt Peker
|
02 Haziran 2023, Cuma - 18:33
Arçelik'ten siber saldırı açıklaması

Arçelik, şirket içindeki bir uygulamaya yapılan siber saldırının farkında olduğunu ve gerekli tüm teknik ve yasal önlemlerin alındığını belirtti. Ayrıca, bazı bayi ve yetkili servis çalışanlarının kişisel verilerine erişilmesiyle ilgili paylaşımlar üzerine açıklama yapma gereği duyulduğu ifade edildi.

Yapılan duyuruda, Arçelik'in kullandığı bir uygulamaya yapılan siber saldırının kaydedildiği ve aşağıdaki ifadelerin yer aldığı belirtildi:

"Uygulamamıza erişim, başka bir şirketin sisteminden kaynaklanan bir tedarikçimiz tarafından gerçekleştirilmiştir. Gerekli tüm teknik ve yasal önlemler alınmıştır.

Kişisel verilerin korunması ve siber güvenlik, şirketimizin en öncelikli konularından biridir. Saldırının etkilediği sistemler, ödeme ve finansal bilgileri içermemektedir. Şu anda kişisel verilere erişimle ilgili bir zafiyet bulunmamaktadır."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2084605/arcelikten-siber-saldiri-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.