Erdoğan’ın heykelinin Bolu’da dikileceği yer görüşüldü

Bolu Belediye Meclisinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın heykelinin dikileceği yer görüşüldü. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Heykelini dikeceğiz, tamam. Biz söz verdiysek dönmeyiz" dedi.
Mevlüt Peker
|
02 Haziran 2023, Cuma - 23:58
Erdoğan’ın heykelinin Bolu’da dikileceği yer görüşüldü

Bolu Belediye Meclisi, Haziran 2023 tarihinde birleşti ve toplantı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasında, Cumhurbaşkanı Seçimi'ne değinen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Kazananı kutluyorum, sayın Erdoğan'ı. Kıl payı da olsa kazandı. Aksi takdirde Kılıçdaroğlu kazanacaktı." şeklinde ifadeler kullandı.

Daha sonra AK Parti ve MHP Belediye meclis üyeleri, Özcan'ın Mayıs ayı meclis toplantısında Erdoğan'ın tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda heykelini dikmek istediğini söylediği hatırlatılarak, yerin belirlenmesi konusunun gündeme alınmasını talep etti.

Bu üzerine Özcan, "Heykeli dikmek konusunda söz verdik ve sözümüzü tutacağız." şeklinde konuştu.

Özcan, Erdoğan'ın Bolu'da en yüksek oyu Dörtdivan ilçesinde aldığını belirterek, "Yüzde 90 oy almış. Bu yüzden Dörtdivan Belediyesi ile görüşerek bize bir yer göstermelerini isteyelim. En görünür yer olarak Köroğlu Dağları uygun olabilir. Şekli ve tasarımı üzerinde birlikte karar verelim. Eğer Bolu'da olmasını isterseniz. En yüksek oyu Civril ilçesinde almıştır, ancak biraz düşük bir konumda kalıyor. Bu yüzden Dörtdivan Belediyesiyle haberleşmeyi bekliyorum. Ben bir adet bozkurt heykeli dikmeyi düşünüyordum." şeklinde konuştu.

Özcan'ın bu sözlerine yanıt olarak MHP'li Belediye Meclisi Üyesi Necdet Çakır, "Bozkurt heykelini Cumhurbaşkanımızın heykelinin yanına dikelim. Cumhurbaşkanımızın heykelinin yapılacağı yeri belirleyelim. Belediyemizin maddi sıkıntılar içinde olduğunu biliyoruz. Bu nedenle siz yerini belirleyin. Heykelin yapımını il başkanımız İlhan Bey üstlenecek. Belediyeye yük olmayacak. Bolu Belediye Başkanı olarak verdiğiniz sözü yerine getirmenizi bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Özcan ise Erdoğan'ın heykelini kendilerinin yapacaklarını belirterek, "Söz verdiğimizde başkasına yaptırmayız." diye konuştu.

Yerin belirlenmesi konusunda kendilerine bildirilmesini söyleyen Özcan, sözünü tutacağını vurguladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2084629/erdoganin-heykelinin-boluda-dikilecegi-yer-gorusuldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.