Milletvekillerinin yemin işlemi sona erdi

TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Genel Kurulunda 28. Dönem milletvekillerinin yemin işlemleri sona erdi.
Mevlüt Peker
|
03 Haziran 2023, Cumartesi - 00:35
Milletvekillerinin yemin işlemi sona erdi

TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Genel Kurulu’nda 28. Dönem, 14 Mayıs’ta yapılan Milletvekili Genel Seçimleri’ne girdikleri bölgeden milletvekili olarak seçilen, mazbatalarını alıp TBMM’ye kayıtlarını yaptıran vekillerin yemin töreni ile başladı.

Yemin metnini yanlış okuyan milletvekilleri

AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Eyyüboğlu, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal yemin metnini yanlış okudukları gerekçesiyle bir kez daha okumak zorunda kaldılar.

Milletvekili yemin metni

Milletvekillerinin görevlerine başlamadan önce Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda yaptığı yeminin metni şu şekilde: "Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."

13 bin ziyaretçi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) geçici Başkanı Devlet Bahçeli, ziyaretçilere alkış hususunda uyarıda bulundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda ziyaretçi akını da yaşandı. Yemin töreni nedeniyle TBMM’ye 13 bin ziyaretçi geldi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2084632/milletvekillerinin-yemin-islemi-sona-erdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.