Kemal Kılıçdaroğlu'ndan istifa açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin kaybedilmesinin ardından gündeme gelen istifa söylentilerine ilişkin "Ona parti karar verir" dedi.
Ankara Masası
|
03 Haziran 2023, Cumartesi - 09:11
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan istifa açıklaması

Milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üstünlüğün Cumhur İttifakı'na kaptırılmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık görevine devam edip etmeyeceği tartışma konusu oldu.

Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Parti başında kalıp kalmayacağı sorusuna Kılıçdaroğlu "Ona parti karar verir tabii doğal olarak. Partinin kendi gelenekleri vardır. O gelenekler içerisinde hareket edilir." yanıtını verdi.

" Artılar, eksiler, sorunlar varsa nasıl çözeriz konuşuyoruz"

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile yaptığı görüşmelere ilişkin ise "Canan Hanım, İstanbul'daki gelişmeleri aktarmak için ayda bir gelirdi. Ekrem İmamoğlu da büyükşehir belediye başkanımız. O da geliyordu. Dolaysıyla o çerçevede zaman zaman Mansur Yavaş Bey'le de bir araya geliriz. Artılar, eksiler, sorunlar varsa nasıl çözeriz konuşuyoruz. Bunlar olağanüstü olaylar değil, bildiğimiz rutin, sıradan gelişmelerdir. Bir araya gelip konuşuruz. Ben İstanbul'a gittiğimde orada da beraber oluruz. Onlar belli aralıklarla Ankara'ya gelirler, Ankara'da beraber oluruz. Karşılaştıkları sorunları anlatırlar. Bu şekilde yolumuza devam ediyoruz." açıklamasında bulundu.

"İlçe, il kongreleri yapılacak, ardından kurultay düzenlenecek"

Erteleneceği konuşulan kurultay sürecine de değinen Kılıçdaroğlu "Olağan kurultayımızı yasalara göre yapacağız. Parti Meclisi karar verecek. Hukukçu arkadaşlarımız tarih belirleyecek. Belli aşamalarda ilçe, il kongreleri yapılacak, ardından kurultay düzenlenecek. Belli bir süreç var ve o süreçte bunları tamamlayacağız." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2084651/kemal-kilicdaroglundan-istifa-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.