Tekerleklide şampiyon Türkiye oldu

Tekerlekli Sandalye Basketbol Kıtalararası Kupası'nın şampiyonu Türkiye oldu.
Mevlüt Peker
|
04 Haziran 2023, Pazar - 18:26
Tekerleklide şampiyon Türkiye oldu

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol A Milli Takımı, Kıtalararası Kupası finalinde ABD'yi 72-68 mağlup ederek şampiyon oldu.

Yalova 90. Yıl Spor Salonu'nda gerçekleşen Tekerlekli Sandalye Basketbol Kıtalararası Kupası'nda final ve üçüncülük mücadeleleri sona erdi.

Final maçında Türkiye ve ABD arasında çekişmeli bir müsabaka yaşandı. Türkiye, ilk periyodu 14-12, ikinci periyodu ise 29-28 geride tamamladı. Üçüncü periyotta ABD'nin 51-50 önde olmasına rağmen Türkiye, son çeyrekte etkili bir performans sergileyerek 72-68 galip geldi ve kupanın sahibi oldu.

Diğer bir karşılaşmada ise Avustralya, Japonya'yı 65-52 yenerek organizasyonda üçüncü oldu.

Maç sonrasında bir kupa töreni düzenlendi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alparslan Erkoç, Türkiye'ye şampiyonluk kupasını takdim ederken yaptığı açıklamada, Türkiye'nin tarihinde ilk kez kıtalararası bir turnuva düzenlediğini ifade etti.

Erkoç ayrıca, turnuvayı kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Yalova'da dört gün süren turnuvada şampiyon olduk. Devletimiz bize güveniyor, Sayın Cumhurbaşkanımız da güveniyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın desteğiyle 2024 Fransa'da düzenlenecek paralimpik oyunlarında dünya şampiyonu olmayı umuyoruz. Olimpiyatlarında bayrağımızı gururla dalgalandıracağız. Bize güvenin, önümüzde çok güzel günler var." şeklinde konuştu.

Türkiye A Milli Takımı’nın başantrenörü Sedat İncesu da kıtalararası turnuvanın hayli verimli geçtiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Bu ekibe bu şansı veren Alparslan başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Başkanlığa ona bir kupayla hoş geldin dedik. Daha çok yolumuz var. Çok ciddi bir potansiyel var. Burada sadece iki sistemle oynadık ama onlara inancımız sonsuz. Hep beraber çok ciddi anlamda çalışıyoruz. Bu ekip ve aile işi. Bizler bir aileye dönmeye başladık. Çok mutlu, hırslı, hedefli. Geri de gelecek diye inanıyorum."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2084795/tekerleklide-sampiyon-turkiye-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.