Ukrayna karşı saldırıya geçti

Ukrayna’dan yapılan açıklamada, Ukrayna ordusunun, doğu cephesinin Svatove yönünde 400 metre ilerlediği bildirildi.
Mevlüt Peker
|
04 Haziran 2023, Pazar - 19:40
Ukrayna karşı saldırıya geçti

Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutanı Aleksandr Sırskiy, doğu cephesindeki Svatove bölgesindeki Ukrayna birliklerinin karşı saldırıya geçtiğini ve 400 metre ilerleme kaydettiğini duyurdu.

Komutan Sırskiy, Kara Kuvvetleri'nin resmi sosyal medya hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada, doğu cephesinin en gergin bölgelerinden birinde savunmayı sürdüren birlikleri ziyaret ettiğini belirtti.

Sırskiy, burada yaptığı konuşmada, belirli bölgelerde hedefledikleri başarıya ulaşmak için yeni yaklaşımlar ve stratejiler geliştirdiklerini ve bunları uygulamaya koyduklarını söyledi.

Doğu cephesindeki durumun giderek karmaşıklaştığına dikkat çeken Sırskiy, ancak bazı bölgelerde Ukrayna savunma kuvvetlerinin ilerleme kaydettiğini ifade etti.

Sırskiy, "Svatove bölgesine yönelik Rus saldırısını püskürtmenin yanı sıra, aynı zamanda başarılı bir şekilde karşı saldırıya geçen ve 92. Ayrı Mekanize Tugay Birliği olarak bilinen birliklerin 400 metre ilerlemesine de dikkat çekmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Ayrıca Sırskiy, 80. Ayrı Hava Saldırı Tugayı'nın Ivanivskiy orman bölgesinde taktiksel harekatlarla geniş bir alanı adım adım geri aldığını da aktardı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2084801/ukrayna-karsi-saldiriya-gecti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.