Türkiye Kadın Tekvando Milli Takımı dünya şampiyonu

Azerbaycan'ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilen 2023 Dünya Tekvando Şampiyonası'nı üçer altın ve bronz olmak üzere toplam 6 madalyayla bitiren Türkiye, tarihi başarıların altına imza attı. Milliler, ilk kez takım halinde dünya şampiyonluğunu kazandılar. Altın madalya kazanan Merve Dinçel kadınlarda şampiyonanın en değerli sporcusu ödülünü aldı.-
Mevlüt Peker
|
04 Haziran 2023, Pazar - 20:31
Türkiye Kadın Tekvando Milli Takımı dünya şampiyonu

Türkiye, Azerbaycan'da düzenlenen 2023 Dünya Tekvando Şampiyonası'nda büyük bir başarı elde etti. Kadınlar takımında birinci olan Türkiye, erkeklerde ise üçüncülük elde etti.

Türkiye Tekvando Federasyonu'nun açıklamasına göre, başkent Bakü'de düzenlenen şampiyonaya 45 ülkeden 949 sporcu katıldı. Şampiyona sona erdi ve Türkiye tarihindeki en iyi performansını sergiledi.

Milli sporcular, toplamda 6 madalya kazanarak büyük bir başarı elde ettiler. Türk tekvandocular, tarihte ilk kez bir Dünya Şampiyonası'nda 3 altın madalya kazandı.

Bu tarihi başarılar, takım sıralamasına da yansıdı. Kadın Milli Takımı, Merve Dinçel ve Nafia Kuş'un altın, Hatice Kübra İlgün'ün ise bronz madalya kazandığı şampiyonada birinci oldu. Türkiye, takım halinde dünya şampiyonu unvanını ilk kez elde etmiş oldu.

Erkek Milli Takımı ise Hakan Reçber'in altın, Görkem Polat ve Emre Kutalmış Ateşli'nin bronz madalyalarıyla dünya üçüncüsü oldu.


Bu başarılara ek olarak, Türkiye Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin, 2023 Dünya Tekvando Şampiyonası'nın en iyi teknik direktörü seçildi. Merve Dinçel ise kadınlarda şampiyonanın en değerli sporcusu ödülünü kazandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2084804/turkiye-kadin-tekvando-milli-takimi-dunya-sampiyonu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.