Hakan Fidan’a yurt dışından tebrik telefonları

13 yıl kesintisiz Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) başında bulunan ve dün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı kabinede Dışişleri Bakanı olarak yer alan Hakan Fidan’a yurt dışından tebrik telefonları geliyor.
Mevlüt Peker
|
04 Haziran 2023, Pazar - 22:41
Hakan Fidan’a yurt dışından tebrik telefonları

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan kutlama mesajı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Hakan Fidan'ı kutladı. Blinken, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Türkiye’nin yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile çalışmaya devam etmeyi dört gözle beklediğini vurgulayan Antony Blinken, Türkiye’nin NATO müttefiki ve ortağı olarak çok değerli olduğunun altını çizdi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Cleverly’den tebrik mesajı

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly ve İngiltere Dış İstihbarat Servisi MI6 Başkanı Richard Moore, sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları mesajlar ile dün açıklanan kabinede Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Hakan Fidan’ı tebrik etti. Cleverly mesajında, “Dr. Hakan Fidan'ı Türkiye'nin Dışişleri Bakanı olarak atanmasından dolayı tebrik ediyorum. İngiltere ve Türkiye, terör tehditleriyle mücadele ediyor ve NATO'da yan yana çalışıyor. Birlikte çalışmayı ve dostluğumuzu derinleştirmeyi dört gözle bekliyorum” dedi.

MI6 Başkanı Moore, sahte hesabı gerçek sandı

İngiltere’nin eski Türkiye Büyükelçisi MI6 Başkanı Moore ise, mesajında Bakan Fidan’a ait olduğunu sandığı sahte bir hesabı etiketleyerek, Türkçe olarak “Dost ve eski meslektaşıma yeni görevinde başarılar dilerim. Hayırlı olsun, bakanım!” yazdı. Moore, sahte bir hesabı mesajına etiketlediğini fark etmesinin ardından ise yine Türkçe olarak, “Hay aksi, bu utanç verici! Ama hesap bir parodi olsa bile iyi dileklerim gerçek!” dedi.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan’dan tebrik

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Türkiye’nin 12. ve 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Dışişleri Bakanı olarak atanan Hakan Fidan'ı aradı ve tebrik etti.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, 2010-2023 yılları arasında 13 yıl kesintisiz olarak MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı) Başkanlığı yapan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kabinede Dışişleri Bakanlığı görevine atanan Hakan Fidan’ı arayarak tebrik etti.

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto’dan tebrik

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı kabinede Dışişleri Bakanı olarak yer alan Hakan Fidan’ı arayarak tebriklerini bildirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2084814/hakan-fidana-yurt-disindan-tebrik-telefonlari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.